Mer träning än mat
Kommentarer
-
Det finns inget svältläge, är bara en mycket seglivad myt. Så länge du gett kroppen bra mat och är nöjd själv så är det bara att träna på. Är nudlarna snabbvarianten med buljongpåse i?
-
Jo tyvärr så det det.
-
Okej, tänk då på att en sån portion/paket innehåller ca 400kcal. Lätt att man lurar sig då dom har en rätt knepig näringsdeklaration. Om du har ont om pengar satsa på rotfrukter, säsongs grönsaker odyl, det är billigt nu och man kan göra mycket gott.
-
Okej. Det visste jag inte. Trodde det var runt 100 kalorier i ett sånt paket.
-
Många tror det, så du är långt ifrån ensam om det. :) Om du tänker att vanliga okokta äggnudlar innehåller ca 360kcal/100g så är det lättare att förstå att den friterade varianten, som snabbnudlar är, inte innehåller färre utan snarare fler kalorier.
-
Wow, det visste jag inte. Hur kan det då stå som det gör på paketen? Hur skall man liksom veta vad som gäller om det inte stämmer på paketen?
-
Det stämmer det som står på paketet det är bara det att dom räknar kalorierna på tillagad rätt, inklusive vatten. Dom har krånglat till det onödigt mycket. När man ska räkna ut vad soppan innehåller måste man först laga rätten enligt det som står på paketet, sen väga hela rätten med all buljong och ta den vikten gånger kaloriemängden/100g, då bör det stämma. Hoppas du förstår hur jag menar. :)
-
Jo det tror jag att jag gör.
-
när jag äter snabbnudlar så halverar jag mängden nudlar och lägger istället till ett kokt ägg eller bönor + massa grönsaker (finns ju billiga sådana) kanske inte den bästa maten med mycket bättre än bara nudlar. bönor/ärter/linser är ju annars nyttig och billig mat. har du tillgång till frys kan du koka hela paketet på samma gång och frysa in i portionspåsar, då har man alltid kokta bönor/ärtor redo till mycket billigare pris än vad konserverade är. potatis och lök är ju också nyttiga och billiga råvaror
-
Vad har det där till sen? Kan jag blanda i det i tex köttfärssås eller wokade grönsaker?
-
bönorna eller? du kan ju göra vad du vill med det, jag är ju vegetarian så jag har inte så stor koll på vad man kan göra med kött, förutom chili con carne. men jag har ju bönor i/till allt. men kan tex göra en matig sallad med kokta bönor och kokt potatis + grönsaker man har hemma med en vinegrett. man kan göra biffar, bollar och "limpor", man kan ha i wok (särskilt sojabönor passar till det, man kan ha i grytor och pastasåser, man kan göra soppor, man kan ha i pajer och piroger, man kan marinera dom och äta dom som dom är (marinerade altså), man kan göra röror som kan ätas som tillbehör eller som pålägg, man kan göra tofu av sojabönor (man kokar dom inte då utan gör "mjölk" av dom först)... det skulle nog nästan vara enklare att säga vad man inte kan göra :) det vegetariska köket är ju, om man inte använder så mkt "fejkprodukter" väldigt billigt och om man bara äter tex pasta, potatis, majs eller liknande behöver man inte oroa sig för proteinerna och det gör dom flesta naturligt.
Logga in för att skriva en kommentar.