icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej
Jag har liksom många andra en lång karriär inom viktminskningsbranschen. Jag har nog gått igenom de flesta varianter med mer eller mindre bra resultat. Just nu prövar jag om LCHF kan vara grejen för mig. Jag har bestämt mig för att ge den 1 år.
22 april 2012 10:24
4

Brödkamp

Maken köpte nybakat Levainebröd i går. Vi åkte och handlade före lunch. Flera ärenden i flera affärer. Avslutade med mataffären. Klassiker! Har ni tänkt på hur mycket dofter det finns i en mataffär. I vår vanligaste affär startar man vid brödet. Det luktar nybakat bröd redan när man kommer in. Sedan följer det doftminne med en i hela butiken. Jag förstår att den nya marknadsföringsgiven är doftreklam. Fast det behövs egenligen inte i en butik som bakar, grillar och har matlagningspresentationer. Man behöver inte vara särskilt hungrig för att magen och reptilhjärnan ska slå saltomotaler. Brödet kom med hem, jag nöjde mig med lite nötter i bilen hem (yey, klapp på axeln till mig). Vispade snabbt ihop en omelett när jag kom hem. Men brödet ligger där och lockar och doftar fantastiskt. Bröd är min stora svaghet! Det har gått ett dygn, än så länge leder jag. Jag har fortfarande ine vägt mig. Ikväll ska det ske!

Kommentarer

  • 22 april 2012 10:31
    Mallag
    Jag ska idag baka ett LCHF bröd, kan återkoppla till dog om det är gott! Jag har provat tre bröd tidgare som jag absolut kan vara utan :) Jag har själv kört LCHF/GI sedan nov 2011 och har nu nått minus 14 kg, detta har skett i kombination med träning. Pepp till dig och lycka till på vägningen malin :)
  • 22 april 2012 15:37
    Tack för tipset Mallag. Jag vill gärna att du återkopplar med en brödreferens. Eller du kanske lägger upp den på din blogg. Vad du testat för bröd och dina betyg. Jag ska för min egen skull hålla mig ifrån bröd ett tag för att inte inleda mig i frestelse för mycket så här i början. Men i framtiden vill jag nog ha möjligheten att även kunna äta en macka. Vad duktig du har varit. Det måste kännas skönt! Tack både Mallag och Jojomaja för pep. Skickar tillbaks till er också!
  • 22 april 2012 18:16
    Mallag
    Och jag har idag bakat [FET]Mandelbröd [/FET]och det blev riktigt gott! Detta bröd finns med i sista LCHF tidningen (2/2012) som var med som bilaga till Expressen.
  • 22 april 2012 20:07
    Tack för tipsen båda två. Jag har tidningen. Här kommer receptet. 1½ dl malt mandel ½ dl Pofiber 2 msk Linfrö 2 dl Riven lagrad ost 4 Ägg 2 tsk Fiberhusk knappt ½ tsk Salt 1 tsk Bakpulver Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln i mandelkvarn eller med rivskiva i matberedaren. Eller använd färdigt mandelmjöl. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda sedan ner osten och äggen och låt stå en stund. Häll i en liten smord form eller på en bakplåt. Grädda i ca 20 min. Servera med färskost blandat med lite örter, salladsblad och skivad avokado Mmmm! Ska fundera lite till på mitt brödförbud. Älskar allt med mandel. Mat, efterätter, tvål. Allt!

Logga in för att skriva en kommentar.