icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Rund och go mamma vars mammakilona på magen blev kvar. Bröllop på G men inte i dagens kostym.
Har kört igång med LCHF igår 11/6-2012. Jag och min sambo hoppas kunna stötta varandra och gå ner i vikt så att vi så småning om ska kunna planera ett bröllop i den form vi tidigare var och inte som pösmunkar som vi nu är. Hoppas hoppas att vi lyckas stå emot allt vad socker, pasta och bröd heter
18 juni 2012 15:38

smakskens

så nu har jag provat 2 sorters lchf bröd. tyckte kanske att smaken var ganska så snarlika och dom såg ungefär likadana ut. bröd 1 FORMBRÖD (LCHF) 1 bröd 2 dl mandelmjöl 1 dl pofiber 1 dl kokosnötsmjöl 1 dl bakepro 3 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 6 ägg 4 dl creme fraiche 1 dl vatten 25 g smält kokosfett Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl. Häll upp i en 1,5-litersform och låt smeten svälla ca 10 minuter. Grädda i 45-50 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Jag la på en bit aluminiumfolie efter ca 30 minuter. Jag brukar kontrollera brödet med en termometer innan jag tar ut det och om det har en innertemperatur på 90 grader eller mer så brukar det vara klart. Låt brödet svalna under bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt. från: http://vardagfest.blogspot.se bröd nr 2 Ingredienser: 1 dl mandelmjöl 0,5 dl bakepro 0,5 dl kokosnötmjöl 1,5 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver Salt efter smak 3 vispade ägg 60 g cream cheese 1 dl cream fraîche Vallmofrön (Går att utesluta) Gör så här Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg alla torra ingredienser i en burk. Blanda ägg, cream cheese och fraîche i en annan och vispa ihop ordentligt. Häll sedan ner äggsmeten i mjölbunken och rör om till en smet. Använd bakplåtspapper i en mindre brödform och häll i smeten och toppa med vallmofrön. Grädda i 20-25min. Blev lite scones smak så det blir nog jättegott att göra brödet i muffinsform oxå. från: www.lchfrecept.se men gott var det då med färskt bröd. idag blir det gräddstuvad souvas med blomkålspuré till middag...en fest måndag

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.