icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
20 februari 2011 20:09
12

Det var det jävligaste...

Jag älskar min tonfisksås! Jag har ätit den i flera års tid och den känns lätt och nyttig och bra. Men idag fick jag den hårda sanningen kastad rakt ner i tarmarna, när jag efter att ha ätit just det till middag gjorde ett recept av den här ([KURSIV]tack för tipset[/KURSIV]!). Icke LCHF-vänlig alls... 12 gram kolhydrater per portion!!! Och detta ska vara för en portion tydligen enligt matdagboken: » 0,5 st Paprika grön » 0,5 burk(ar) a´50 g Tonfisk i vatten konserv avrunnen » 0,5 burk Krossade tomater konserv m lag » 0,5 msk Tomatpuré konc konserv » 0,3 st Lök gul röd SNYFT!!!

Kommentarer

  • 20 februari 2011 20:21
    Gör jättenkel och god tonfiskröra.. Tonfisk-cremefraich blandat med majonäs för att få den fetare och med lök. Supergod kall variant. En varm variant jag gör är steka tonfisk och lök och ha i cremefraich.. kan man kanske ha i maya där oxå?
  • 20 februari 2011 20:26
    Hoppla hoppla Kan du inte ta bare den ena tomat i det drar ju upp kolisarna. Sen är frågan 0,5st paprika hur mycke är det i gram
  • 20 februari 2011 20:29
    [FET]Felician[/FET] - Den ska jag absolut testa nån gång! Jag älskar ju tonfisk! :) [FET]MissMullig[/FET] - Jodå, det räcker nog med bara en krossad tomat-förpackning också. Ja jag vet inte, har ingen paprika hemma men i receptet för 4 pers ska det vara 2 stycken så jag la bara in det så då jag inte visste.
  • 20 februari 2011 20:31
    Jag har haft det i frysen alltså så jag tog fram det idag för att äta. Lät ju knepigt när jag skrev att jag inte har nån paprika hemma. ;) tråkigt för jag har massa kvar av den... :(
  • 20 februari 2011 20:34
    men det ser verkligen inte ut som så mkt kolhydrater.. e ju tomaterna men ta mindre av dom. Och höj fetthalten med hjälp av tonfisk i olja och ha i lite cremefraich så äter du ju mindre portion oxå=D
  • 20 februari 2011 20:37
    Smaaaart! :) men jag tycker ändå det låter så jävla våldsamt att en enda portion blev 12 kolhydrater. Jag åt kanske 2dl nu.
  • 20 februari 2011 20:38
    Enklast är det ju att väga allt skriva in som eget recept och dela det på 1 portion. Då blir det exakt. Tar man färdigt från det som finns i livsmedelsmenyn kan det vara stekt el vad som hälst så som inte du gör . Lycka till nästa gång du lagar favoriten
  • 20 februari 2011 20:41
    Jag gjorde ju ett eget recept men jag kunde ju bara välja att lägga till det som finns i livsmedelsdatabasen? Kanske för att jag inte är betalande medlem? Men jag ska väga allt nästa gång jag ska laga till nåt. :)
  • 20 februari 2011 20:49
    oki Tonfisk i olja skall man ha koll på då de flästa lägger in den i solrosolja vilket inte är LCHF oki. Vättre ta i vatten och tillsätta egen olja
  • 20 februari 2011 20:54
    Du kan skapa egna livsmedel även om du inte är plusmedlem! :)
  • 20 februari 2011 21:04
    [FET]MissMullig[/FET] - Okej tack! Jag är inte så haj på detta med LCHF än, bara hållit på strax över 1,5 vecka så jag tar emot alla tips och råd tacksamt. :) [FET]Greebo[/FET] - jaså! Bäst att jag tittar igenom den här sidan lite extra märker jag. :)
  • 20 februari 2011 21:06
    Ja det finns massor att lära dels om kosten dels över vad det finns på MD sajten att tillgå

Logga in för att skriva en kommentar.