Låter bli socker
Jag låter bli socker nu och det går riktigt bra. Igår på kvällen var kärleken och jag iväg för att genomföra veckohandlingen. Vi blev som vanligt impulsiva och började kika runt i andra affärer än mataffären vilket gjorde att tiden drog iväg. I mataffären kände jag hur hungrig jag var. Kärleken kände likadant. Tidigare hade vi garanterat köpt på oss godis och snaskat på under hemvägen. Eller helt sonika svängt in på ett snabbmatställe. Vi köpte några nävar nötter och stillade den värsta hungern på hemvägen. Klapp på axeln blev det där direkt!
Förra veckan var jag iväg och fikade med några vänner. Visst är det lite typiskt att man gärna hamnar på ett fik när man träffar vänner? I alla fall jag. Utbudet på detta fik var skralt. Jag tog en kaffe och sedan en citronbiskvi. Tänkte att det i alla fall inte var gluten. Vi satte oss ner och började fika. Jag tog en liten kaffesked och satte ner i biskvin. Stoppade biten i munnen, en väldigt liten bit. Usch! Det smakade som om jag hade tagit en sockerbit med lite citron på. Inte gott och alldeles för sött! Desperat tittade jag på vännen mittemot och frågade om han ville ta över biskvin. Inga problem! Jag slapp slänga eländet. Fortfarande tänker jag tillbaka på händelsen och är stolt över mitt val att inte äta upp biskvin. Ja, allra bäst hade varit att inte beställa någon alls. Det får bli nästa gång.
Den här veckan vet jag kommer det att bli kafébesök. Den här gången kan jag både planera besöket och styra vart vi ska. Det finns ett bra ställe som har tänkt till ordentligt. Där kan man fika om man har svårt för gluten, laktos och kolhydrater. De bakar olika grejer hela tiden med den tanken i huvudet. Jag som undviker kolhydrater behöver bara fråga dem och får hjälp. Dessutom satsar de på ekologiskt. De säljer läsk, ekologisk läsk, inte lika sötad som den vanliga läsken och dessutom i mindre flaskor. Vill minnas att de är på 25 cl istället för 33 cl. I alla fall förra sommaren, i år har jag inte varit där, än. Jag skulle vilja se fler sådana ställen!
Gillar
Kommentarer
-
Åh va bra jobbat att stå emot suget och göra ett bättre val!
Jag har varit sjukskriven en längre tid men är nu ute och arbetstränar några timmar i veckan. Jag är på ett cafe som inte handhar någonting med gluten i överhuvudtaget, gluten kommer inte över tröskeln där!
De gör allt från grunden själva och mycket rawfood. Jag brukar baka när jag är där, det är mycket nötter som valnöt, cashew, mandel mm sötman kommer ofta från dadlar, fikon, honung mm
det heter Cafe Samt och ligger i Enköping om du nångång skulle ha vägarna förbi.
-
Bra jobbat
-
Bra val du gjorde 👏👍
-
Tack snälla för era glada tillrop! Er uppskattning gör skillnad!
Vad intressant det låter Monqi. Jag passerar Enköping ibland och nu fick jag en anledning till att stanna!
Logga in för att skriva en kommentar.