icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
9 december 2009 08:33
2

Fettet smälter

Hoppade upp på vågen i morse igen (nej, jag har inte blivit fixerad, vill bara ha stenkoll efter min ätardag) och nu stod den på 74,3. Alltså 700 gr från igår. Inte illa pinkat! Jag vet inte om det är rätt eller fel men jag försöker att hålla mig på mina 1800 kcal per dag, även om jag är ute och går så är det bara ibland jag äter för de extra kalorierna jag förtjänat genom mitt gående. Måste vara därför det går så fort nu. Och att det tydligen verkligen händer något med förbränningen när man tar en ätardag. Den här snabba viktnedgång borde alltså rimligen sakta ned nu mot slutet av veckan då kroppen börjar anpassa sig efter vad jag verkligen äter. Jag har alltid undrat lite över det man får höra när man ska gå ned i vikt -Om du äter mindre kommer kroppen att ställa in sig på det och förbränna mindre. Ja men vadå? Det blir i så fall en omöjlig ekvation. För till slut borde jag inte alls gå ned, i princip skulle jag kunna spara in kraftigt på mitt matkonto genom att sluta handla mat, -min förbränning har ju ändå stannat av! Jag vet att det inte fungerar så men det är så jag tänker när jag får höra att förbränningen helt stannar av om jag slutar äta. Jag kommer aldrig sluta att äta (så länge jag nu kan äta). Jag älskar godsaker och mat. Däremot märker jag att jag börjar gilla mer och mer mat. Efter jag slutat med godis så provade jag att äta brysselkål som jag minns att jag avskydde från min barndom. Och gissa vad? Jag kunde inte sluta äta dem, det var sjukt gott. Om ni inte gillar brysselkål, ta ned på sockerkonsumtionen ett tag och koka sedan lite brysselkål som saltas lite lätt *mums*. Snart dags för morgonpromenaden =)

Kommentarer

  • 9 december 2009 09:28
    jag älskar brysselkål, ett tips jag fått från min morbror som är en gammal kock är att ta brysselkålen, koka den i ett par minuter, värm upp en stekpanna häll i lite margarin och kasta i bryssekålen, strö över både salt och socker (i måttliga mängder) över brysselkålen och stek i stekpannan i ett par minuter, jag brukar steka tills den får en liten färg men smaken är som baken. Jätte gott att äta om man är sugen på någonting, samt hur gott som helst att ha till maten. Jag tror du kommer att tycka om det! Kämpa på kramar!
  • 9 december 2009 09:29
    Ps, om du testar det får du gärna säga vad du tycker! Ds

Logga in för att skriva en kommentar.