icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
16 januari 2018 08:47

Veckans invägning.

Jag är nu 0,6 kg ifrån där jag gav upp förra gången i höstas. 93 kg var då min bästa vikt och redan nu är jag som sagt redan bara 0,6 kg ifrån. Hade gått ner 1,6 kg denna vecka genom att bara begränsa godisintaget. Denna omgång ser jag fram emot mitt första delmål som kommer inträffa om -3,4 kg. Vet inte riktigt vad jag hade satt för delmål där men det kan jag ju kolla den dag det är dags.

Jag har dessutom börjat skriva en dagbok privat i min kalender om vad som händer på jobbet och privat, hur kroppen mår och hur jag känner dag för dag. Känns skönt att veta att jag kommer kunna gå tillbaks längre fram och läsa om hur det var i början, vad mina startmål är och sedan få se vad som kommer förändras under resans gång. För saker kommer att förändras, det som känns viktigt nu kommer att verka mindre viktigt längre och då är det skönt att ha med sig tankarna från början och snabbt kunna komma tillbaka på rätt spår om det visar sig vara fel väg jag är på väg på.

Som vanligt när jag har gjort mina små halvhjärtade viktminskningsförsök så har jag inte satt något slutdatum för min viktresa, inser ju att detta är precis som många andra livsförändringar, kommer vara ett livslångt projekt att ta sig ner i vikt och sedan stanna i ungefär samma viktklass. Så jag tänker helt enkelt satsa på timme för timme och hekto för hekto.

Jag kommer inte heller utesluta allt socker utan bara godis, kakor, skräpmat och läsk på vardagar. Det socker jag får i mig genom vanlig mat kommer jag låta vara så länge, resultat borde märkas ändå. Tror inte jag får i mig så mycket socker genom maten, men visst jag äter ju pasta, ris och potatis, kött, fisk eller kyckling dagligen och vitt bröd emellanåt. Men det är som sagt inte det sockret jag är orolig över utan det där extra, det som ger en sötkick.

Det blev i a f ett riktigt trevligt vägningsresultat och jag känner mig redo för en ny vecka!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.