icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
21 januari 2011 20:55
2

Mat mat mera mat!

Idag fick en linsgryta stå och puttra medans jag jobbade, en kalorisnål variant av sydindisk dahl med spenat champinjoner tomater tre sorters linser peppar lök vitlök ingefära chilli och en slags hemmagjord variant av currymix. koka i någon timme med generöst av vatten. och till det dracks kokvatten med spiskumminfrön som sägs vara både bra för ämnesomsättningen gott och värmande. avskyr salt så skippade det och använde en matsked olja istället så som jag fick lära mig 1 dl då jag inte tycker det gör någon skillnad. Brukar koka stor sats på minst 500gram linser och äta hela veckan till pasta ris grönsaker i varma mackor eller allt som oftast bara som det är mmm. vill man ha soppa är det ju bara att blanda i mera vatten. knepet är att koka tills linserna är "förstörda" och grytan är krämig! Enkelt långkok som passar i microlådan och får arbetskollegor att vilja äta upp maten för en då det luktar fantastiskt!

Kommentarer

  • 21 januari 2011 21:01
    Det där beskrev du så lockande att jag börjar i mitt huvud jobba för någon form av komplott för att få sambon att äta linser. :)
  • 21 januari 2011 21:54
    har fått många att börja äta linser genom den här grytan och diverse burgare tipset är krydda krydda krydda och som sagt att koka sönder dem! till den här grytan fungerar även kikärter eller skalade mungbönor om det just är linser som är läskigt och inte baljväxter. för de som är nybörjare vid baljväxter kan ju magen bli bubblig använd därför mängder med timjan och spiskummin vilket motverkar just det lycka till! När mina partypolare kom på att lägga i varma mackor, bara denna röra ingen ost, med extra piripiri sås blev det snabbt en mitt i natten eller morgonen efter klassiker även hos grabbarna! kanske ett sätt att introducera eller i piroger!

Logga in för att skriva en kommentar.