icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen till min blogg!
Här lägger jag upp tankar och funderingar kring mat, vikt, familj och helt enkelt vardag ;) Hoppas att matbloggen skall motivera mig till att orka lite till och inte gå över gränsen, gillar att "sidan håller koll på mig " :)
Välkommen in och läs & kommentera!
/Sara.
15 augusti 2011 14:53
5

Ska mala mjöl...

ja, det är väl lika bra att mala på.. så det finns både cocos, mande och hasselnötsmjöl att tillgå, det skall gå snabbt och smidigt att göra frukost eller mellis eller vad det nu blir. Känns som det blir många burkar med bjöl och fröer ;) Har bestämt mig för att ligga lite lägre med laktoen nu ett par dagar och se om det lättar lite på magsmärtorna. Då är olika sorters lchf-bröd välkommet i stället. har lite dåligt samvet över att det inte blir någon prommenad i dag, men städning av hemmet blir ju motion det oxå ;) /Sara

Kommentarer

  • 15 augusti 2011 14:59
    Har du en riktig nötkvarn? Jag har kört i matberedaren när jag har gjort eget mjöl, men det blir inte alls lika bra som köpe-mjöl som är malt på riktigt...
  • 15 augusti 2011 15:46
    Nä, jag kör i en liten mixer som är till diverse, men jag har mest malt nötter och frön i den, det funkar fint, blir ju inte slätt mjöl, men jag gillar att man kan känna lite av nötterna, känns lite mer tuggit då :) Men nu är allt malt och på burkar. Städat i skafferiet blev en bonus.
  • 15 augusti 2011 16:21
    Tänk på att förvara de malda nötterna i kylen/svalt då de härsknar fort i rumstemp
  • 15 augusti 2011 16:24
    hm, tack för tipset.. jag ställde ju allt i skafferiet :S
  • 15 augusti 2011 16:55
    Hela funkar de i skafferiet med rumstemp men inte malda tyvärr

Logga in för att skriva en kommentar.