Har precis avnjutit varmrökt lax och kokt potatis, med sallad och en god sås till. Såsen gjordes för någon vecka sedan, och har varit frusen sedan dess. Basen var en nyhet från Carlshamn Mejeri - "Luftig Visp" som sedan blandats med fettfri majonäs, bostongurka och dill. Förvånansvärt nog var den fortfarande lika luftig efter den varit fryst!
Det bästa är, hör och häpna, att "Luftig Visp" bara innehåller 5% fett! Hur ofta hittar man ett substitut för grädde med den fetthalten? Eller något som går att vispa överhuvudtaget med så låg fetthalt? Jag är lyrisk just nu. Ska bara se till att testa den till efterätter också. Har inte tillgång till dess näringsvärde just nu, men rapport kommer. Är förresten baserad på havre.
Känner mig rätt duktigt sötsugen just nu. Men jag ska stå emot. Jag SKA!
Kommentarer
1 juni 2009 13:32
sundasara
bra tips!
Logga in för att skriva en kommentar.
Vi använder cookies för funktion, analys och marknadsföring. Det innebär lagring eller åtkomst av data på din enhet eller webbläsare. Funktionella cookies är nödvändiga för att hålla våra tjänster säkra, förhindra missbruk av tjänsterna och för att se till att de alltid fungerar bra.