icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Kvinna, tjej, dam, tant. Ja välj själv :) 26 år gammal/ung. Redan efter min första graviditet stod vågen på alldeles för många kilon och en dag när jag såg mig i spegeln bestämde jag mig att det fick vara nog. Människor runt omkring mig tyckte nog jag var lite fånig vissa gånger då jag tackade nej då det skulle bjudas på något gott. Men då jag vägde dryga 95 kilo hade jag en lång väg att gå och för mig var disciplin till 100% ett nödvändigt måste. Förutom lördagar då var den min dag!

Jag hann knappt nå mitt mål så blev jag gravid igen. Denna gång slutade (tack och lov) inte vågen på lika mycket. Men några kilon har jag kvar som jag vill gå ned. Har inte samma disciplin som förra gången, men den här gången har jag inte heller samma långa väg att vandra så jag försöker ta det lite som det kommer...
21 februari 2010 12:51
7

LCHF bröd!

 
Jag har nyss gjort mitt första genombrott när det gäller LCHF. Har bakat ett bröd :) riktigt smarrigt var det. Men när jag räknade ut hur många kalorier de innehåller var det inte lika kul längre ;) Jag vet ju att fokus på LCHF ligger på att man ska ha mycket fett men mitt dagsbehov gällande kalorier skjuter verkligen i höjden. Ja mena hur får man det egentligen att gå ihop? Eller man kanske inte ska få det att gå ihop då man äter LCHF?
 
Nu har jag inte tänkt äta enligt LCHF utan vill bara plocka russinen ur kakan så att säga. Tycker att både GI och LCHF är intressanta men har inget intressen (än så länge iaf) att äta strikt enligt dessa metoder. Kan man plocka russinen ur kakan eller ska man ge tusan i att röra kakan överhuvudtaget?

Kommentarer

  • 21 februari 2010 12:59
    Jag är nog mest inne på LC, alltså väldigt lite kolhydrater och sen får det andra bli som det blir. Jag lägger inte till extra fett, men jag är inte rädd för fett heller. Det är mina russin i kakan. :-)
  • 21 februari 2010 13:09
    Fördelen med LCHF är att när du lägger till fett så är det för att du ska få bättre fettförbränning, bli mätt snabbare och längre, och få den energi som både din hjärna och kropp tidigare fått från kolhydrater. Det är alltså inte bra att hoppa över fett till en lågkolhydratmetod, det är ju det som är själva grejen! Maten blir dessutom tusen gånger godare med litet smör, grädde och ädelost samtidigt som viktminskningen går snabbare! ; ) Ovant tankesätt, men så fungerar det! Lycka till!
  • 21 februari 2010 13:18
    Jo jag vet ju hur själva metoden fungerar ang fettet. Men om man då får bättre fettförbränning betyder det då att man kan äta mer kalorier. Här på matdagboken har jag ju ett redan uträknat kaloriintag och skulle jag bara äta enligt LCHF finns det ju inte en chans i världen att jag kan hålla det kaloriintaget och dessutom ligga mellan 300-500 kcal extra minus om jag vill gå ned i vikt.
  • 21 februari 2010 13:21
    Jag äter LCHF-bröd. Då och då får jag tillägga. Det brödg jag äter innehåller följande: Per 100 gram Fett 24,2 gram Protein 13,8 gram Kolhydrater 2,44 gram Energi Kcal 292 Dvs helt inom linjerna för LCHF. Tycker det är gott, men äter det som sagt bara då och då.
  • 21 februari 2010 15:10
    Teorin bakom LCHF beskriver ju faktiskt att man inte ska räkna kalorier alls! Man menar på att om man trycker ner intaget av kolhydrater till 20 g eller mindre per dag och äter ca 1 g protein per kg kroppsvikt så ska man sedan bara fylla på med fett så man blir mätt. Om det sedan betyder -500 kcal eller +500 kcal spelar ingen roll eftersom fettförbränningen ökar med intaget av bra fetter. Så i teorin, ja du kan äta mer om du enbart ökar fettet. I praktiken: jag vet inte av egen erfarenhet för jag blir numera mätt på ett kaloriintag på ca 600-700 kcal under mitt "energibehov" och jag går ner i rask takt så just nu finns ingen anledning för mig att ändra på något. Det enda du kan göra är att testa. Lägg dig på 300-400 kcal över ditt "energibehov" i en vecka och se vad som händer. Du har ju kommit så långt i din viktnedgång så du har ju koll på allt du sätter i dig. Fungerar det inte så kan du ju bara gå tillbaka med vad du gjort hitintills så framgångsrikt!
  • 21 februari 2010 20:54
    Fallis- Ah det var det jag undrade. Om man ens räknar kalorier då man kör LCHF. Tack för hjälpen :) Tänkte dra in på kolhydrater iaf en vecka så kroppen får stabilisera sig lite. Har tryckt i mig alldeles för mycket kolhydrater på senaste tiden så magen känns som en ballong. Kan ju hända att det blir som för dig att jag håller mig mätt och inte överskrider mitt kaloriintag.
  • 21 februari 2010 20:57
    Piwanek- Jag räknade ut att per 100 gram så innehåller brödet som jag bakade ungefär 2,25 gram kolhydrater 28,1 gram fett 18,86 protein Då är det rätt oki enligt LCHF? Läste någonstans att det helst inte ska vara med än 5 gram kolhydrater /100 gram. Vet du om det stämmer?

Logga in för att skriva en kommentar.