icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej! Jag är en 52 årig Stockholmare som försöker gå ner i vikt genom att i huvudsak räkna kalorier. Vi har vänner som lyckats bra med lchf, men jag älskar frukt och vill kunna äta allt, även en bulle då och då. Men vi försöker ändå pressa ner kolhydraterna på framför allt bröd och pasta. Tidigare har jag testat 5:2 och gick först ner 5 kg på ett halvår, men gick sedan upp allt igen och blev inte pigg av den dieten. Satt mest och frös inlindad i en filt på fastekvällarna. Men vi tog med oss konceptet hemgjord grönsakssoppa, som vi gör ca en gång i veckan till middag, kalorisnålt och gott

Taktiken är att äta en bra frukost, snåla ner på lunchen (blir oftast ett par frukter) och sedan kommer dagens höjdpunkt middagen där jag bränner de flesta av mina kcal. Jag försöker också att ligga på max 1200 kcal må-tors och äter sedan lite mer fre-sö. Jag väger 78 kg vid start och har ett slutmål på 70 kg, med ett delmål på 73. 
2 september 2015 11:51
1

Delmål nått

Så har jag nått mitt delmål 73 kg från 78 kg, det tog ganska exakt 3 mån. Ett ganska lagom tempo för mig, det var lite långsammare nu de senaste veckorna när jobbet drog igång igen, och jag har inte hunnit blogga. Har inte heller skrivit i matdagboken, har ungefär koll på vad jag äter nu, och dessutom är det normalt samma till frukost och lunch. Till frukost äter jag ca 2 dl naturell yoghurt med naturlig fetthalt (3,8-4,5%) med bär, till lunch frukt, vanligen ett äpple och en banan, kanske några nötter. Till middag "vanlig" mat, vi brukar försöka variera så att det blir kött 2 ggr, kyckling 2 ggr och fisk två gånger. Vi äter mycket grönsaker, ofta både en sallad och varma (ångkokta) grönsaker. Vi äter ris och potatis, men har dragit ner på mängderna, och bara pasta enstaka ggr (typ en gång i månaden). Förut slarvade vi ganska mycket med portionerna, kokade 3-4 portioner ris och åt rubbet. Samma med grytor m m. Ofta gör vi storkok, minst 6 portioner, men ofta åt vi halva och frös in halva som en tvåportionare. Nu är vi noggrannare (sambon har gått ner över 10 kg). En dag i veckan brukar vi göra grönsakssoppa, en höjdare för att hålla igen på kalorierna, och så kan man slänga i alla grönsaker i kylen som ser lite trötta ut. Igår blev det pumpasoppa med svamp, broccoli och jordärtskocka. Så invägningen är morgonen efter en soppmiddag, då brukar vikten vara extralåg. På helgerna brukar den öka lite, för då äter vi lite mer. Hur som helst, nu är det 3 kg kvar, och det får ta den tid det tar. Jag satte 73 som delmål, för det är hit jag brukar kunna gå ner, och sedan har jag ledsnat. Men nu tror jag att jag har hittat ett hållbart sätt att äta på som jag faktiskt kan fortsätta med. Pepp till alla därute som strävar på i höstregnet!

Gillar

Kommentarer

  • 2 september 2015 12:52
    Bella50

    Varmt grattis 🌹👍

Logga in för att skriva en kommentar.