icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Umebo som fitnesstränar åtminstone 5 dagar i veckan för att hålla kroppen trimmad och magrutorna på plats 8)
1 juni 2013 14:20

Pizza och intriger!

[FET]Igår pågick brännbollsyran[/FET] här i Umeå; evenemanget som lockar hundratals människor till att spela brännboll i alla möjliga utstyrslar, för att sedan supa sig fulla på kvällen och orsaka kaos på området Ålidhem – där jag själv är boende, men som tur är på ”rätt sida” med vilket menas att man inte brukar märka av vare sig själva festandet eller efterskalvet (skräp [KURSIV]överallt[/KURSIV]). Det blev dock ingenting av endera för min egen del, till mina vänners stora förtret, utan gårdagskvällen spenderades istället i soffan tillsammans med en tidigare arbetskompis – tittandes på den tredje säsongen av Game of Thrones! Och serien fortsätter att erbjuda intriger, spänning och underhållning av absolut högsta kvalité. [FET]Men det blev också pizza[/FET] som jag själv stod för! Hittade ett jättebra recept på en slags fullkornsdeg för något år sedan som jag sedan dess flitigt har använt var gång jag blir sugen på denna syndiga maträtt ;D Här kommer receptet och även bilder på resultatet – så ska jag ta och förbereda inför de gäster som kommer nu idag när det är dags att titta på anime! 1 dl mjölk 25 g smör/bakmargarin 1 tsk bakpulver 1/3 tsk salt 0,75 dl havregryn (använder sportgryn) 1 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl (använder vetemjöl special) Börjar med att blanda alla torra ingredienser, sedan hackar jag upp smöret i små bitar som jag knådar in i de torra ingredienserna tills allting bara är som ett pulver. Häller i mjölken, bakar ut en deg (som tenderar bli enormt sprucken till en början men det är bara att knåda och fixa tills den blir hela och fin!) och tar de ingredienser som jag känner för. Vanligtvis blir det strimlad kalkon, färska champinjoner, riven ost (mager), krossade tomater och lite ruccola. Gräddas på 225C i typ 10 min beroende på ugn.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.