Hur räkna på hembakat bröd?
Kommentarer
-
Jag brukar räkna ut sånt manuellt. Väger alla ingredienser, räknar ut kalorieinnehållet, väger det färdiga brödet. Väger det tex 600g är det bara att dela summan i sex så har man kcalvärdet för 100g. Antar det går att lägga in som eget recept eller måltid men tycker det går fortare att göra det i huvet. :)
-
Tack för hjälpen!
-
Sådant som är märkt på förpackningarna räknar jag också ut manuellt. Sedan kan man ju föra in "egen kaloriberäkning". Annars kan man ju ta något liknande, som nyss fanns inte den kalkonchorizo jag nyss ätit (förövrigt jättegod!) på livsmedelslistan. Då kollade jag fetthalten 8% och tog den korv som låg närmast, kycklingkorv 9%. Som jag skrev i min blogg, det tar tid att fylla i matdagboken men går tydligen fortare efter hand då man laddat upp en hel del livsmedel till "mina livsmedel" och framförallt lagt in "favoritmåltider". Ett tips lägg tid nu i början på att lägga in sådana måltider du äter ofta, t ex frukostgröten eller kaffe med mjölk. Lycka till!
-
Ja, jag jobbar precis som du med att bygga upp mina egna livsmedel och recept. Det är suveränt att få veta näringsintag m.m. för det man brukar äta! Ha det gott!
Logga in för att skriva en kommentar.