Måndag den 22 februari - Iso
Kanske är det som Anna Skipper säger att alla kroppar har olika energibalanser - Det är nästan så att jag vill ge henne rätt men bara nästan, dessutom är det bara femte dagen i dag och allt kan hända. Det är inte första gången som jag jublande tror att nu så ...!
Jag har så länge ätit ala LCHF utan att något hänt med vikten och nu sedan i september så började jag till min fasa att gå upp i vikt igen. Det finns inga uttalade begränsingar med LCHF utan man ska äta till man känner sig mätt. Ju mer fett man äter desto mättare ska man känna sig - Ja alla utom jag då! Jag åt enligt normal portion med extra grönsaker istället för efter magkänslan vilket resulterade i för högt energiintag i förhållande till energiuttag troligtvis.
Skillnaden mellan LCHF och Iso är inte så stor egentligen - Plocka bort mejerifett och cocosfett som man rekomenderar i LCHF och ersätt fettet med grönsaker, frukt med mkt färg och du äter enligt ISO. Fortfarande ska fettet komma från olivolja, avokado, oliver, nötter osv men däremot är det inte obegränsat intag iom att man måste hålla sig inom kalorigränsen. Med ISO så blir innehållet på tallriken både färgrann, aptitlig och lockande
Helt klart har men en mkt stor fördel av att ha ätit LCHF under så många år då man redan vet var kolhydratsbovarna gömmer sig. Det är liksom ingen ny erfarenhet utan bara en viss reducering av det man är van med då man går över från LCHF till ISO.
Mr Hunger går iaf att hålla stången har jag märkt även om de första dagarna var allt annat än en dans på rosor, i går kände jag mig tom mätt fortfarande då det var dags för mellis - Ett fantastiskt framssteg.
Dagens Iso recept, skriver inga mängder iom att man kan med fördel göra en stor sats som räcker till hela familjen el flera dagar. Blanda mängd efter behag som farbror Melker brukar säga.
Harricourt Verts
Röd paprika
Rödlök
Rapsolja
Grillkrydda
Sås: Yogarth
Vitlök
salt, svartpeppar
Lägg alla grönsaker i ugnsäker form, hacka paprika, tomat och rödlök, ringla över raps- el olivolja över grönsakerna, krydda med grillkrydda el annan krydda som man tycker om. Ugnsstek grönsakerna i 200 grader i ca 25 min. Servera grönsakerna till stekt fisk, kött el fågel och sås.
Peppisar till er alla.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.