icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag startade min livsstilförändring i juni 2003 med att sluta röka efter 33 år som storrökare samtidigt som jag lärde mig att äta frukost, lunch och middag varje dag.

Enda sedan tonåren har jag misshandlat min kropp gm att inte äta något alls till att äta då något var jobbigt bara för att jag var stor. Jag fick helt enkelt för mig att stor var lika med tjock och ingen sa något annat heller trots att det inte var mkt fett på den kroppen till en början innan alla bantningskurer började sätta sina spår och vikten gick sakta uppåt gm åren innan jag tog tag i mitt liv igen och bestämde mig för min livsstilsförändring.

Jag har sedan 2003 ätit enl Viktväktarna då jag lyckades gå ner 33 kg fram till oktober 2004. Men pga utebliven viktnedgång så försökte jag bla med LCHF, LCNF, stenålderskosten och återvände även till Viktväktarnas pointsberäkning en gång. Men efter 33 kgs viktnedgång så var det tvärstopp i viktnedgången oavsett vilken dietform jag valde. Nu har vikten vänt sig uppåt igen för första gången under alla år och sedan i höstas har det nu blivit 7 kg upp igen även om jag just nu har stoppat uppåt spiralen igen.

På vägen har jag lärt mig otroligt mkt om kost och kostens påverkan av kroppen, kunskaper som jag gärna delar med mig av till alla som orkar höra på. Har en förmåga att börja mässa vilket för många kan vara ur jobbigt att höra på om man inte själv är genuint intresserad.

Tillägg den 21 oktober 2012: From januari 2011 har jag ätit låg kolhydrats kost enligt Anna Anka, frukt och grönt tillsammans med proteiner, sex mål per dag och ca 1500 kcal per dag och gått ner de sista dryga 30 kg. Total viktnedgång 68 kg sedan sommaren 2003 och mår kanonbra, det behövdes ingen magoperation till sist hittade jag min nyckel för framgång, insåg till sist att jag hade ätit på tok för mkt, därav viktstillestånd. Någonstans trodde jag att tomrummen på tallriken skulle fyllas ut med det tillåtna vilket slutade med för mkt kalorier.
22 februari 2010 13:14

Måndag den 22 februari - Iso

Kan knappt tro det men vågen visar 1,5 kg mindre sedan i torsdags! - Ooooootroligt!

Kanske är det som Anna Skipper säger att alla kroppar har olika energibalanser - Det är nästan så att jag vill ge henne rätt men bara nästan, dessutom är det bara femte dagen i dag och allt kan hända. Det är inte första gången som jag jublande tror att nu så ...!

Jag har så länge ätit ala LCHF utan att något hänt med vikten och nu sedan i september så började jag till min fasa att gå upp i vikt igen. Det finns inga uttalade begränsingar med LCHF utan man ska äta till man känner sig mätt. Ju mer fett man äter desto mättare ska man känna sig - Ja alla utom jag då! Jag åt enligt normal portion med extra grönsaker istället för efter magkänslan vilket resulterade i för högt energiintag i förhållande till energiuttag troligtvis.

Skillnaden mellan LCHF och Iso är inte så stor egentligen - Plocka bort mejerifett och cocosfett som man rekomenderar i LCHF och ersätt fettet med grönsaker, frukt med mkt färg och du äter enligt ISO. Fortfarande ska fettet komma från olivolja, avokado, oliver, nötter osv men däremot är det inte obegränsat intag iom att man måste hålla sig inom kalorigränsen. Med ISO så blir innehållet på tallriken både färgrann, aptitlig och lockande

Helt klart har men en mkt stor fördel av att ha ätit LCHF under så många år då man redan vet var kolhydratsbovarna gömmer sig. Det är liksom ingen ny erfarenhet utan bara en viss reducering av det man är van med då man går över från LCHF till ISO.

Mr Hunger går iaf att hålla stången har jag märkt även om de första dagarna var allt annat än en dans på rosor,  i går kände jag mig tom mätt fortfarande då det var dags för mellis - Ett fantastiskt framssteg.

Dagens Iso recept, skriver inga mängder iom att man kan med fördel göra en stor sats som räcker till hela familjen el flera dagar. Blanda mängd efter behag som farbror Melker brukar säga.

Harricourt Verts
Röd paprika
Rödlök
Rapsolja
Grillkrydda

Sås: Yogarth
         Vitlök
         salt, svartpeppar

Lägg alla grönsaker i ugnsäker form, hacka paprika, tomat och rödlök, ringla över raps- el olivolja över grönsakerna, krydda med grillkrydda el annan krydda som man tycker om. Ugnsstek grönsakerna i 200 grader i ca 25 min. Servera grönsakerna till stekt fisk, kött el fågel och sås.

Peppisar till er alla.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.