icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag startade min livsstilförändring i juni 2003 med att sluta röka efter 33 år som storrökare samtidigt som jag lärde mig att äta frukost, lunch och middag varje dag.

Enda sedan tonåren har jag misshandlat min kropp gm att inte äta något alls till att äta då något var jobbigt bara för att jag var stor. Jag fick helt enkelt för mig att stor var lika med tjock och ingen sa något annat heller trots att det inte var mkt fett på den kroppen till en början innan alla bantningskurer började sätta sina spår och vikten gick sakta uppåt gm åren innan jag tog tag i mitt liv igen och bestämde mig för min livsstilsförändring.

Jag har sedan 2003 ätit enl Viktväktarna då jag lyckades gå ner 33 kg fram till oktober 2004. Men pga utebliven viktnedgång så försökte jag bla med LCHF, LCNF, stenålderskosten och återvände även till Viktväktarnas pointsberäkning en gång. Men efter 33 kgs viktnedgång så var det tvärstopp i viktnedgången oavsett vilken dietform jag valde. Nu har vikten vänt sig uppåt igen för första gången under alla år och sedan i höstas har det nu blivit 7 kg upp igen även om jag just nu har stoppat uppåt spiralen igen.

På vägen har jag lärt mig otroligt mkt om kost och kostens påverkan av kroppen, kunskaper som jag gärna delar med mig av till alla som orkar höra på. Har en förmåga att börja mässa vilket för många kan vara ur jobbigt att höra på om man inte själv är genuint intresserad.

Tillägg den 21 oktober 2012: From januari 2011 har jag ätit låg kolhydrats kost enligt Anna Anka, frukt och grönt tillsammans med proteiner, sex mål per dag och ca 1500 kcal per dag och gått ner de sista dryga 30 kg. Total viktnedgång 68 kg sedan sommaren 2003 och mår kanonbra, det behövdes ingen magoperation till sist hittade jag min nyckel för framgång, insåg till sist att jag hade ätit på tok för mkt, därav viktstillestånd. Någonstans trodde jag att tomrummen på tallriken skulle fyllas ut med det tillåtna vilket slutade med för mkt kalorier.
15 augusti 2010 10:55
2

Tiden rinner iväg ...

... och anteckningar på vad, när och hur man äter plus peppa vänner finns bara inte med på kartan då man går som timvikarie, inte kan man säga nej för då kanske man inte får något mer jobb och det mår ju inte ekonomin bra av trots allt. Våren och sommaren har iaf gett mig en välfylld plånbok, en massa erfarenheter och kunskaper som jag kan ta med mig. Om jag ångra mig - Nja! Inte så där jättemkt även om jag hatar att nålen på vågen visar plus istället för minus.

Men trots det så kan jag inte klaga för hur det än är så rör det sig om bara 3-4 kg plus och till mina 177 cm så är det nog bara jag själv som märker av viktökningen i form av trånga byxlinningar. - Det kunde ju ha varit värre med tanke på alla månader av absolut ingen kontroll men av någon anledning så äter jag i det stora hela rätt utan att jag behöver kontrollera mig även om det inte är ala ISO och viktuppgången beror nog mer på veckor utan träning och oförändrade intag.

Men nu är jag åter på banan och äter som innan ISO naturlig kost, kost som många generationer ätit bakåt i tiden innan snabbmaten gjorde sitt inträde, innan vi tappade tiden för matlagning i våra kök. Mao har jag tagit det slutliga steget till att bojkotta fabriksprocessade livsmedel och lagar allt från grunden igen. Köket blir äntligen väl använt och allteftersom så upptäcker jag att det tar inte så mkt längre tid att tex laga till en pasta rätt än att micra en färdig djupfryst Findus pastarätt. Min pastarätt luktar, smakar och ser godare ut samtidigt som jag har full koll på hur mkt stärkelser, energi och salt min kost innehåller.

Det är härligt att åter ha kontrollen trots att jag fortfarande jobbar lik mkt.

Kommentarer

  • 15 augusti 2010 23:00
    Bgitta
    Härligt att du är på banan igen Peppkram
  • 5 september 2010 13:30
    Halååå! Vars är du? pepp till dej

Logga in för att skriva en kommentar.