icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
14 mars 2013 08:54
6

Nyttigheter och onyttigheter

Jag tycker inte om smaken av fisk. Mannen och barnen äter gärna fisk och jag äter det eftersom jag vet att det är bra för mig. Igår hittade jag dock ett recept som tog bort den mesta fisksmaken. Man kokte fisken i ugnen i tomatsoppa. Helt ok men kunde ha kryddat lite mer dock. Den här veckan har jag varit duktig och ätit fisk 2 dagar. Dessutom har jag ätit makrill i tomatsås på morgonknäcken. (makrill är gott smakar inte fisk). Igår kompenserade jag den ickegoda maten genom att äta efterrätt bestående av fruktsallad. Nyttigt och vitaminrikt. Jag planerar ibland in onyttiga måltider också. Den här veckan åt vi tex kebab en dag. Men eftersom jag visste det redan innan kunde jag ju istället kompensesra med en lättare lunch. Detta gör det lättare för mig att fortsätta gå ner. Det går långsamt men blir förhoppningsvis långvarigt i stället. Matdagboken har hjälpt mig mycket genom att jag faktiskt funderar på det jag stoppar i mig. Annars är det så lätt att bara ta den där ostskivan extra eller en extra smörgås. Det blir inte lika kul när man ska fylla i det och upptäcker att man för att förbränna det man stoppat i sig måste ta en timmes promenad.

Kommentarer

  • 14 mars 2013 09:04
    Bra satsa på en långsam nedgång, jag är lite oroad av mitt ras. Pepp!
  • 14 mars 2013 09:21
    Tips på recept: 400 gr torsk, 3 dl grädde (fetthalt bestämmer du själv) 2-3 msk kaviar och 1 msk pepparrot (lite mindre om du tycker det är starkt).Rör nedkaviar och pepparrot i grädden och häll över fisken. Färsk/tinad fisk tar c:a 20-25 minuter i ugnen på 225 grader. Garanterad ingen fisksmak :-)
  • 14 mars 2013 10:07
    Kanonrecept ska jag testa. Jag gillar pepparrot. Tack
  • 14 mars 2013 10:31
    Fisksmak kan man vara utan, det håller jag med om. Bra receptidéer!
  • 14 mars 2013 10:41
    sasssyy
    tips igen då.. ta en burk creme fraiche- faktiskt blir det godare ju magrare fraiche tycker jag, jag har provat alla sorter ;-) Några torskblock eller bitar färsk torsk (eller annan vit fisk) lägg ner dessa i fraichen, man kan späda den med lite mjölk eller matlagningsgrädde så det täcker fisken, bättre att ta en LITEN gryta och låga fisken ligga tätt så att det täcks av "sås", en förpackning fryst gräslök hävs i, lite rödlök får svettas lite i en pannan- till det behövs en liten klick smör men bara lite.. hävs i fraichesåsen, låt koka tills fisken är genomkokt vilket inte är mer än 10 min om den är tinad. Sen häver man i delade coctailtomater, vill man lyxa till det en näve räkor eller kräftstjärtar- serveras med fördel till kokt pressad potatis..
  • 14 mars 2013 10:41
    sasssyy
    OJ glömde det viktigaste...en tärning fiskbuljong och lite peppar.. jag brukar ibland nöja mig med en halv tärning för att minska saltet

Logga in för att skriva en kommentar.