icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

bubbel63s blogg

Medelhavskost 73 kg 61 kg 22292
Träningsglad sommelier/kost- och näringsrådgivare som använder matdagboken för att få bra koll på mitt eget näringsintag. Har på egen hand lyckats tappa 28 kg genom träning och vettig kost.
2 maj 2019 18:41
5

Sjögräsnudlar = som att äta plast...

Idag under luchen började vi prata om crawings efter koriander. Jag fick ett jättesug efter korianer (och det är ju tämligen OK att äta rent kalorimässigt). Pratade med min kollega om att jag var sugen på laxcarpaccio med koriander, lime, god soja samt glasnudlar. Då tipsade mig min kollega om sk sjögräsnudlar. Så gott som kalorifria. När jag handlade på vägen köpte jag ett paket och tänkte jag sa ge det en chans, annars kan jag nog vara lite skeptisk när det verkar vara för bra för att vara sant...och med all rätt. Det var ju som att äta PLAST! Testade några tuggor med soja och koriande på, sen åkte de rätt ner i soporna. FY!!! Vilken läskig konsistens! Det vil jag inte stoppa in i min mage!cheeky

Gillar

Kommentarer

  • 3 maj 2019 10:32

    Sjögräsnudlarna är inte så goda nej, shiratakinudlarna har ingen smak alls. Lite bättre, man kan ge dem smak med en sås. Framför allt är det konsistensen som är knepig, sjögrösnudlarna har konstig konsistens. Där är shiratakinudlarna också bättre, de påminner med om vanliga nudlar (såna där runda, smala saker vad de nu heter) smiley

    De är iaf inte onyttiga cheeky

  • 3 maj 2019 17:07

    Sjögräsnudlar är helt okej om man bara spolar av dem och sedan blandar med någon sorts fraiche och zuccinistrimlor och pressar lite citron i. Men har inte fått till dem bra i varmrätter, då blir konsistensen jobbig.

  • 3 maj 2019 17:26

    Det var ett bra tips Medlem16, det måste jag testa för 0kcal är ju inte så dumt ändå smiley
    Går det att göra gott så kan det vara värt det!

  • 4 maj 2019 11:55

    Ja de är väldigt "knastriga" i konsistensen :D De blir mjukare om du tillsätter dem i varma maträtter, vilket såklart blir svårt i en kall salladsrätt. Då skulle jag precis som LadyG välja shiratakinudlar istället. 

  • 7 maj 2019 12:17
    MagganD

    Jag gillar krispigheten med sjögräsnudlar, men tycker inte att de smakar någonting egentligen... Mest har jag haft dem i typ köttfärssås och bara lagt ner dem (efter att jag sköljt dem) i kastrullen ett par minuter mot slutet. De blir mjuka, som spagetti-isch, men utan smak. Bra utfyllnad för att slippa äta köttfärssås med sked när jag kört LCHF. yes

Logga in för att skriva en kommentar.