icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag heter Emelie och bor i ett hus vid havet tillsammans med två hundar och två katter.

I övrigt är jag ägare till en ettårig fjordvalack.

Mycket djur i mitt liv alltså :)

Jag arbetar natt inom vården och läser till usk på distans.
27 juli 2011 18:59
5

Broccoligratäng och kesokaka - Recept

Nu sitter jag och väntar OTÅLIGT på att min broccoligratäng ska bli klar! Idag ska jag till och med ha efterrätt - kesokaka. Nåja, jag kan ju roa mig med att skriva in recepten så länge :) Broccoligratäng 4 portioner 500 gram broccoli 3 ägg 1 dl mjölk 3 dl riven ost 140 gram ädelost Ev. salt och peppar Koka broccolin. Rör ihop allt utom ädelosten, salta och peppra. Häll broccolin i en ugnssäker form. Häll över smeten. Smula över ädelost. In i ugnen 225 grader, ca 15 minuter. Kesokaka 250 gram keso 2 ägg 1 tsk socker 2 msk hackad mandel Rör ihop allt och häll i ugnssäker form. In i ugnen 20-13 minuter på 200 grader. Servera med sylt (och grädde om man vill :))

Kommentarer

  • 27 juli 2011 19:16
    En dutt bitermandelolja i så skulle kesokakan smaka som riktig ostkaka tror jag
  • 28 juli 2011 11:51
    Ja, det har du nog rätt i. Det var första gången jag gjorde den och den var inte i min smak. Alldeles för mäktig! Men å andra sidan är jag ingen ostkake-människa heller. Tacka vet jag äggost däremot <3
  • 28 juli 2011 12:36
    Är det godare än kaka? Recept?
  • 28 juli 2011 15:40
    Det finns lika många recept som det finns bohuslänningar ;) Man kan göra med och utan socker, äta den med eller utan sylt. En del äter den med sill! (helt galet!) Jag gillar när den inte är för söt så jag kan ha sylt till istället :) Här är ett exempel på ett recept! http://www.bohusgillet.se/Aggost.htm Man har inte socker i förrän man häller den i formen, då häller man lite, sockrar, häller ett lager till, sockrar osv. Men det funkar helt utan socker också :) Men då måste man nästan ha lite sylt till! Ganska mäktig, så man äter inte mycket!
  • 28 juli 2011 20:48
    Vad lustigt det där receptet hade jag redan man har inte gjort det sen 80 talet

Logga in för att skriva en kommentar.