Dag 23
Strimlad lövbiff med spenatfräs stod det på menyn till kvällen. Jag hade dock köpt rostas istället för lövbiff för jag hittade en lagom stor förpackning på halva priset för den höll på att bli gammal.
Storleken på förpackningarna är annars lite av ett problem, ofta blir det ju mycket över om jag handlar. Jag har dels börjat bli lite mer flexibel, som den här veckan när det skulle vara nötfärs i ett recept och bland i ett annat så tar jag nötfärs till allt.
Sen har jag blivit duktigare på att ta hand om små rester. Jag fryser den dl krossade tomater som blev över istället för att slänga den och sparade undan 0,6 dl vitt vin från en av fuskdagarna eftersom det behövdes i en soppa. Mer planering helt enkelt! Och man ska ju inte slänga mat så det är vettigt på alla sätt.
När jag läste kommentarerna till receptet såg jag att Mait tipsat om att använda fryst bladspenat istället för färsk så det gjorde jag. Jättebra när de som redan provat recepten delar med sig ju!
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.