Dag 28
Nu är sista dagen med 4 veckors kickstart klar! Jag ska skriva en sammanställning för hur allt har funkat men först tar jag dag 28 lite snabbt.
Det var tonfisk-sallad igen, rättare sagt Sallad Nicoise. Det blev ok, gott till och med, men jag följde inte receptet helt.
Fördet första vet jag inte vad som menas med 200g avrunnen tonfisk i vatten. Ska vikten vara innan eller efter att man silat bort vattnet? Jag tog det säkra och räknade på innan så kanske jag tog alldeles för lite tonfisk.
Sen står det "ansjovis skarpsill" i receptet, jag kan nästan garantera att de menar sardeller och inte den inlagda skarpsill vi kallar ansjovis i Sverige och som används i t.ex. Jansson. Det är ju vanligt att det översätts fel. Nå, jag strök den helt och tog mer oliver istället.
Jo, och jag använde gröna istället för svarta oliver. Så det blev gott men inte som det skulle.
Återkommer som sagt med min helhetsbild av kickstarten!
Vi hörs!
Karin
Gillar
Kommentarer
-
Rätta takter - man tar vad man har som Cajsa Warg sa.
-
Absolut! Jag har verkligen fått lägga band på mig under kickstarten för att följa recepten. Det bär mig emot att köpa nya ingredienser när man har något som vagt påminner om det i kylen, i vanliga fall är jag mycket generös med vad jag kan använda som ersättningsvara. Men det är väl lite utmaningen också, att jag ska handla och testa nya livsmedel!
-
Ha-ha! Jag har också svårt att följa recepten till punkt och pricka. Det blir allt en egen touch i allting. Och allt ska tas vara på här med! Och så skippar jag helt sonika alla recept med riktigt udda eller hundraelva olika ingredienser - eller 'gör om' dem.
Köttfärsröra med zucchini i nedre bilden? Ser gott ut! En av mina favvos också!
En av mina favvo luncher är Skaldemans Tonfisksallad med några ändringar efter min smak och ofta med ett kokt ägg. Det räcker till två luncher👌 (3XS = Sten Sture Skaldeman)
Tonfisksallad
(2 port 3XS 370 kcal 1,45R)
1 burk tonfisk i vatten, Abbas
1-2 msk hackad lök
1/2 tsk dijonsenap
1 skvätt citronsaft
1-2 msk majonnäs
1 aning peppar e/o dill, ev
Servering:
1-2 kokta ägg, ev (1,24R)
-
Häll ut det mesta av vattnet från tonfisken. Blanda alla ingr i en skål. Rör om rejält och servera.Valfritt att blanda i en port:
1/2 burk tonfisk + lite hackad röd/gul lök**
1/2 avokado + fetaost/kryddiga korvar
1 gäng köttbullar + fetaost i bitar
några gröna oliver + feta e annat gott
salami + parmesan + pinjenötter
kokt ägg**Senast uppdaterad 10 augusti 2020 09:32
-
Tack för tipset, ser somrigt och gott ut! Jag ska lägga till det i nästa veckas planering om det är ok.
Logga in för att skriva en kommentar.