Russinpanik
Gör jag ett tydligt matschema som jag sedan inte riktigt håller kan jag få panik.
Idag blev det några russin ved fel tillfälle. Slutade med att jag drog ner på middagen och gick en långpromenad. Vi är ju olika… Jag är så rädd för snedsteg, för det där att "ta nya tag imorgon" har alltid varit så ångestladdat.
Så idag blev jag min egen psykoterapeut och kom med en lösning. Jag brukar äta russin varje dag (i gröt och dylikt) - men nu tar jag ett par dagars paus. Det kan tyckas lite fånigt att jag ska bli så rädd för russin, men sådan är jag. Det hade lika gärna kunnat vara något annat. Jag byter russinen mot torkade aprikoser i helgen.
Har ni mat som är särskilt ångestladdad eller "farlig"?
Förresten, är det någon mer än jag som tycker att skillnaden på svavlade vs. osvavlade torkade aprikoser är som skillnaden på två helt olika frukter!?
Kommentarer
-
osvavlade aprikoser är väl dem mörkare i färgen (typ kung Markattas)? Oavsett är dem aprikoser med mörkare färg så mycket godare att det inte går att jämföra!! :) GOTT!
-
Ja jag håller med! De ljusa (som på bilden) smakar konserveringsmedel… :/ De mörka är så naturliga och söta :D
-
Jag fungerar nog precis tvärtom. Skulle jag (mot förmodan) göra ett matschema som jag ska hålla strikt så hade det inte gått lång tid innan jag hade fått ångest av det.
Logga in för att skriva en kommentar.