icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 2577625
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
12 mars 2011 12:14
5

Jag har inte ätit kött på ett år...

[KURSIV] och jag har av någon anledning inte berättat detta för mina vänner i den utsträckning som man kanske kan tänka sig att man borde. Jag har alltid gillat kryddorna, såsen, tillbehören men köttet har aldrig varit något som i sig tilltalat. Som tioåring redan ville jag avstå från kött men det var svårt då vi åt kött hemma i familjen. Däremot har jag alltid avnjutit fisk och skaldjur med ren och skär tillfredsställelse. Jag har under dem senaste åren valt bort kött mer och mer och förra året valde jag att avstå från kött från fågel, kreatur och vilt. Huvudet har då och då varit så övertygande i huruvida jag vill provsmaka för att jag tror att det smakar på ett vist sätt. Ofta när jag testat en liten 0.5cm2 stor bit har det varit sältan eller kryddorna jag haft sug efter. Dessutom har smaken i sig inte alls överensstämt med det minna mitt huvud tycker sig ha färskt i minnet. Idag, ganska exakt ett år, som icke köttätande, jag saknar inte kött alls. Däremot skulle jag aldrig kunna lämna fisk och skaldjur i min kost. Jag väljer bort kött av många anledningar men en och mest adekvat anledning är smaken, slippa tvånget att äta något jag inte tycker är gott samt att jag verkligen ogillar att bidra till den i vissa fall dåliga behandlingen av slaktdjuren. Oavsett varför, så känner jag ett större intresse och nöje att äta mat, då tidigare har mat mest varit förknippat med tvång och krav. Så nu äter jag bara det jag vill och tycker är gott! Framledes har jag ett krav kring mat som jag bör tona ner, att inte slänga mat utan kravet att äta resterna till alla pris oavsett om jag tycker om det eller om jag har ätit det flera dagar i rad bara för att äta upp maten. Min väg mot ett kravlöst men kontrollerat ätande går framåt. [/KURSIV]

Kommentarer

  • 12 mars 2011 12:17
    Bravo! En god börja! Lycka till med vikten!
  • 12 mars 2011 12:32
    Vilken bra inställning. Jag vill oxå sluta med köttet, men har svårt för planeringen. Faktiskt är det ända skälet till att jag fortfarande äter kött, så såsmåningom så har nog poletten trillat tillräckligt långt ner så jag oxå slutar. Egentligen ska man inte äta odlad fisk/räkor heller, men en sak i taget
  • 12 mars 2011 12:30
    ja har extremt svårt för just nötkött - de luktar äckligt och smakar äckligt.. de e som du sa bara kryddorna ja kan tycka om... brrrr, ryser... ja har dessutom problem med kotlett å karée för de e massa fettsenor å skit äckel som ja bara inte tål, de enda ja gillar i köttväg är typ fläskfilé å kycklingfilé, känns magert å bra... kan sträcka mig till knaperstekt bacon oxå men om de e de minsta "slibbigt och mjukt" så spottar ja ut de direkt.. kanske borde ge upp de helt å hållet ja me..
  • 12 mars 2011 12:49
    Man kanske inte ska, men jag känner att jag faktiskt inte vill eller kan välja bort allt så fisk/skaldjur får stanna kvar. Dock kan man handla förnuftigt i valet av vad man ska köpa... PEPP för att välja mindre krav kring maten och äta det man vill med förnuft.
  • 12 mars 2011 21:00
    På hemköp och Willys finns sojakyckling som påminner om vanlig, eller kanske mer om fläskkött, har ni provat det? Bra alternativ gör saken enklare, eller hur? På Goodstore, Skånegatan i Stockholm finns allt möjligt fryst, om man bor i närheten. På Coop finns jättegod fiskrom gjord på alger. Tångkaviar. Bättre pch billigare än ICA:s.

Logga in för att skriva en kommentar.