Ny skapelse
Kommentarer
-
Du får gärna utveckla den 'läckra vitvinssåsen'! Att det var vitt vin och ost i den gissade jag, men kanske något mer?
-
Vitvinssåsen grundar jag som en vanlig bechamel, till 0,5 dl sås tar jag ca 1 dl vitt vin. Jag har hittat ett som heter Ecologica, som t o m är gott att dricka, även om jag föredrar det röda med samma namn. Smaka av med salt och peppar, tänk på att osten är lite salt. Jag "snålar" hellre, så kan var och en salta på vid bordet. Jag gjorde min på bara mjölk, men vi köper från en granne, så den ligger på mellan 3,7 o 5% fetthalt. Vill man så skvätter man givetvis i en gnutta grädde för att runda av. Sejen saltade jag inte alls, för kallrökt lax som blir uppvärmd fäller ut mer sälta. Har man dessutom skaldjur i, så ger dessa smak också. Jag är urdålig på att skriva recept, för jag höftar mycket. Men när jag gör en bechamel, så grundar jag alltid med riktigt smör, men det gör man ju givetvis som man vill. Jag tog nog ca 35 gram smör till 0,5 liter sås. Sedan smöret smält, brukar jag dra bort kastrullen från värmen och vispa i vetemjölet, tog nog ca 3 msk. Späddde sedan med mjölk och lät koka upp sakta på smak värme, under vispande. Såsen behöver nog ca 10-12 minuters sjudande innan man tillsätter vinet. Fråga gärna igen. jag tycker det är kul att experimentera i köket. Må gott!
-
Tack snälla! Ska försöka mig på det där!!
-
Åhhh vad gott det där lät... måste testas :D kram
Logga in för att skriva en kommentar.