icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
9 januari 2010 02:05
1

LCHF/GI/ett jävla gott recept!

Lagade till vår nyårsmat idag, för jag blev så sugen. Det är nåt jag kommer laga igen kan jag säga, snuskigt gott! För ca 4 portioner: 500 g fläskfilé 1 burk cantadouost vitlök och peppar 3 dl grädde 1 finhackad lök 1-2 msk soja 100 g soltorkade tomater (jag tycker inte om jag tog ca 150 champinjoner istället) 1 msk koncentrerad kalvfond svart peppar/pepparmix Strimla köttet och bryn. Fräs den finhackade löken (och svampen). Häll på grädden och värm upp. Blanda i osten och låt den smälta. Hacka tomaterna och blanda ner i såsen. Smaksätt med fond, soja och pepparmix. Låt sjuda några minuter. Lägg i köttet och låt allt sjuda några minuter till. Servera med potatisgratäng eller ris. Eller vad man vill. På nyårs lät vi grytan sjuda i drygt en timme, kanske ännu längre och köttet blev så mört att det bara smälte i munnen. Sjukt frestande att det fortfarande luktar i hela lägenheten och jag vet att det står lådor med godheten i kylen.

Kommentarer

  • 9 januari 2010 10:09
    hade du färska champinjoner i eller på burk ? ;) låter sjukt gott ska testas, men får äta sallad till då jag kör lchf ;)

Logga in för att skriva en kommentar.