icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
8 november 2013 10:13
1

Diabetes, Insulin och LCHF

Ett allt klarare samband kan skönjas mellan de tre orden i rubriken. Kanske skulle ordet socker också funnits med, då detta skapar ökad insulinproduktion. Läste att innan insulinets upptäckt på 20-talet, rekommenderades de med diabetes att inta en låg-kolhydratkost. [LANK]http://annikadahlqvist.com/2013/11/02/lena-anderssons-kostfilosofi/[/LANK] Överhuvudtaget så sätter vi nog i oss allt för mycket processad och raffinerad kost och tillskott i födan idag. Titta bara på kopplingen i USA mellan skolmat och livsmedelsindustrin. Filmen "[FET]Supesize me[/FET]" av och med Morgan Spurlock rekommenderas varmt, till de som inte sett den.

Kommentarer

  • 8 november 2013 12:41
    schnork
    Ruskigt bra dokumentär. Och bitvis rejält äcklig och en riktig ögonöppnare!

Logga in för att skriva en kommentar.