»Förbättra matkvalitet och hälsa för människor över hela världen«.
Rubriken får stå som en "vårdkase" i debatten om matkultur och matkvalité. Det handlar om Mats-Eric Nilsson och hans försök att sprida läran om god matetik och kultur. Flera av er har kanske läst hans bok eller hört någon föreläsning. Men just utdraget ur "Den hemlige kocken", som jag snott rubriken från, är särskilt intressant tycker jag. Så ni som inte läst den, klicka på länken.
http://www.aktavara.org/pages.aspx?r_id=28849
Kan jag då som konsument lita på att varorna i dlikatesscharkdisken är rökta och behandlade på det traditionella sätt jag förväntar mig? Nästa gång kommer jag att fråga de som expedierar där.
Kommentarer
-
Ska kolla in den boken.
-
Gör det Margitta. Det verkar intressant allt han skriver om.
-
Som sagt, läs boken!
Läs också Ann Fernholms "Ett sötare blod". Blir lika förvånad varje gång jag ser vissa människors varuvagnar fulla med skräpmat och sockerstinna produkter. Usch!
Logga in för att skriva en kommentar.