icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
20 oktober 2014 18:45
3

»Förbättra matkvalitet och hälsa för människor över hela världen«.

Rubriken får stå som en "vårdkase" i debatten om matkultur och matkvalité. Det handlar om Mats-Eric Nilsson och hans försök att sprida läran om god matetik och kultur. Flera av er har kanske läst hans bok eller hört någon föreläsning. Men just utdraget ur "Den hemlige kocken", som jag snott rubriken från, är särskilt intressant tycker jag. Så ni som inte läst den, klicka på länken.

 

http://www.aktavara.org/pages.aspx?r_id=28849

Kan jag då som konsument lita på att varorna i dlikatesscharkdisken är rökta och behandlade på det traditionella sätt jag förväntar mig? Nästa gång kommer jag att fråga de som expedierar där.

Kommentarer

  • 20 oktober 2014 22:42

    Ska kolla in den boken.

  • 20 oktober 2014 22:58

    Gör det Margitta. Det verkar intressant allt han skriver om.

  • 21 oktober 2014 12:37
    Donnina

    Som sagt, läs boken!

    Läs också Ann Fernholms "Ett sötare blod". Blir lika förvånad varje gång jag ser vissa människors varuvagnar fulla med skräpmat och sockerstinna produkter. Usch!

Logga in för att skriva en kommentar.