Från brukare till Görare
Gillar
Kommentarer
-
Kan tillägga att denne man var allt annat än gudfruktig.
-
Gissade nästan det ;)
-
Rätt fascinerande hur lite man visste om matlagning och denna underbara medelhavsmat hade inte kommit till Sverige när jag var ung. MIn första maträtt jag lärde mig laga och alltid bjöd på. ( Stackars människor.. ) Det var skinka i burk som jag lade i en form och ovanpå det en stuvning av burkchampinjoner, potatismjöl och mjök. In i ugnen för att bara toppa med parmesanonst ( i påse ) innan.. . Tyckte det var hur gott som helt men som ett försvar kan man säga att det var lite före gratängernas tid.. :-)
-
Hmmm, jag tolkade dina första rader på ett annat sätt… ”ett ställe” är ju en sak för en dödgrävare, en annan för oss andra… kanske. I övrigt kan jag bara skriva under på dina rader. I kväll har vi ätit, tja…, mina ”lyxbiffar”, köttfärs, soltorkade tomater, fetaost, grädde, fetaost och kryddor. Fram för experimenterandet
-
Vi gör precis som du. Egen marinad och blandar vilt av det vi har, men olja, soja, vitlök, äppelcidervinäger, chilisås, salt, peppar och andra kryddor. Oftast har vi en ört och vitlökskryddag från Krusmyntagården på Gotland. Gudomligt god i allt. Sen grillar vi utan att det ryker och luktar apa om grillen, som så många av våra grannar tyvärr inte lyckas med :)
-
Spännande, och det du räknar upp låter som härlig marinad! Jag håller på att experimentera med vegansk mat nu (har varit vegetarian länge) men grönsaker, tofu etc. går ju utmärkt att grilla, och nu blir jag inspirerad, tack för det.
-
och att inte förglömma att apeslinjuice kan göra underverk i en marinad också. Men absolut Svalu, man måste våga och ge matlagningen lite tid, så blir det godare än att köra halvfärdigt från affären. Både godare och med säkerhet nyttigare.
-
Att blanda och experimentera i köket gäller ju inte bara grillning, för den delen. All matlagning kan göras spännande om man ser den som ett experiment.
-
Jag har verkligen också börjat tycka det är så roligt att göra istället för bruka. Det finns så många spännande råvaror som jag gärna vill bli mer bekant med. För inte så längesen testade jag att blanda ner paprika i köttbullssmeten. Det var enligt mig gudomligt goda köttbullar. Just nu är tydligen paprika en favoritråvara för mig.
Logga in för att skriva en kommentar.