icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
22 januari 2014 19:10
5

God lunch och lika god middag

Köttsoppan blev (som vanligt) supergod. Åt den till lunch hemma och tog med till jobbet som middag. Består av. Kött och en bit köttben Rotselleri Palsternacka Morötter tre medelstora rund-pärer Klimp på 2 dl mjöl. smaksatt med kanel Purjolök Salt, svartpeppar och kryddpeppar Då jag allt sedan barnsben avskytt kokt kålrot sätter jag i tärnad rotselleri och dito palsternacka istället. Och det i sådan mängd att jag halverar mängden potatis. det blir en väldigt mjuk och härlig smak på buljongen, särskilt om man lyckas få med en bit märgben eller en fet och bra ryggbensbit. Och bara för att den är så god så äter jag väl någon deciliter för mycket.

Kommentarer

  • 22 januari 2014 19:38
    paloma
    Låter mycket gott, soppa är bra vintermat.
  • 22 januari 2014 20:16
    Tita
    Ja det blir gott. Jag gör den på älg kött så den blir dessutom mager. Fast den innehåller en hel del kolhydrater så vad är bra?
  • 22 januari 2014 20:21
    Älgkött är det enda kött, förutom griskött, som jag äter. Har turen att tillhöra ett litet jaktlag.
  • 22 januari 2014 21:23
    Nu blev jag sugen på soppa här, får nog övertala Elias att tillaga en sådan i morron.
  • 23 januari 2014 12:06
    mita0822
    Ja, soppa det är gott. Blev lite förvånad när du skrev Pärer - trodde inte att ni använde ett sådant "Skånskt" uttryck för potatis.Klimp gjorde min mor också till soppan, det hade jag nästan glömt. Ja, det blir mycket tillagat på vilt, jag gör ibland en viltfärs som är gjord på både älg, hjort o rådjur samt vildsvin. Jag har en köttkvarn då jag maler de "omöjliga bitarna" efter en styckning. Blir en god färs, kan behövas lite fläskfärs för att smörja upp den med ibland.

Logga in för att skriva en kommentar.