icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
20 november 2013 14:14
2

Kort återfall

Älgskavsgrytan igår var inte bara god, den var lömsk också. Efter att tidigare varit "knäckebrödsfrossare" av digert mått och som jag under Lchf-perioden lyckades upphöra med, så tog jag fram ett paket Leksands brungräddat rundrut, en av absoluta favoriterna, till middagen. Så klart blev det som förr, tre skivor till maten och ytterligare tre till efter att tallriken var tom. Som förr. En hel rundskiva kunde det bli till middag till exempel. Då jag åt knäckebröd i stort till all mat. Nästan. Inte pizza i alla fall. Nu behöver detta bröd, som ju legat länge i skafferiet, förbrukas och jag kommer inte att återta seden framöver, men under några minuter fick jag återuppleva hur gott detta bröd verkligen är, med bara smör på.

Kommentarer

  • 20 november 2013 14:58
    Ouch, hoppas inte magen protesterade! Kanske värt det ;)
  • 20 november 2013 16:28
    Nej, inte av knäcket i alla fall. Det har den nog inte gjort tidigare heller. Sånt bröd tillhör väl det mindre onyttiga, vill jag då tro. Däremot pommes-frites, palt och visst ljusare bröd och bullar får min mage att kännas uppsvälld. Tar numer som regel aldrig mer än ett frukostbröd på morgonen. (ett låg-kolhydrat) Utom vid nattskift, då det oftast blir en äggmacka av liknande brödsort.

Logga in för att skriva en kommentar.