icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
12 mars 2014 11:13
4

Nya födoämnen och en ödslig by i norra Jämtland

Det finns ju en hel del saker i matväg som jag aldrig provat. Idag svämmas vi över av allehanda produkter från hela världen. Både nyttiga och onyttiga. Frukt och grönsaker är väl den grupp som gett oss mest variation till kosten de senaste 20-30 åren. Även en del mejeriprodukter från andra länder som en del olika sorters yoghurt har välsignats av svenskarna. Kvarg. Vilket jäkla namn på ett livsmedel. Låter som en ödslig tvågårdars ort i nordvästra Jämtland. Jamen lyssna...[FET]k v a r g[/FET]. Eller kvark, som det också kan stavas. Kvarken?? Eller en häståkomma kanske. Måste dock medge, kvarg är gott. Har ju vetat om denna produkt i ganska många år men aldrig provat förrän för drygt en vecka sedan. Inte för att jag vet vad den ska vara nödvändig för eller ersätta, men till mellanmål och dylikt är den nog bra. Något tips här någon. Googlade på namnet och läste till min förvåning på Wikipedia, att det är vanligt att söta kvarg med till exempel saft eller bär. Bär må ju vara, men varför behöva söta den? Den är redan god nog. Har provat blanda i frukostfilen med cocos och fått en lätt syrlig touch på så sätt. Kvarg på er.

Gillar

Kommentarer

  • 12 mars 2014 13:10
    Hjärta
    Jag älskar kvarg, det är ju såå gott :-))
  • 12 mars 2014 13:18
    Tita
    Det är supergott att ta kvarg och blanda den med vispad grädde och hallon. Kvargen blir mildare i smaken och då behövs verkligen inget socker. Jag brukar göra en hel burk och vispa 1 dl grädde och hallon efter smak och då räcker det gott till två dagar som mellanmål eller till em kaffet. Pepp på dig!
  • 12 mars 2014 14:49
    Kitty57
    Jag tinar lite blåbär och lägger i, samt en msk vispgrädde. Gott och mättande :-)
  • 12 mars 2014 18:43
    Jag ska testa era olika tips och kanske även prova göra matiga såser av "kvarken". Tack ska ni ha.

Logga in för att skriva en kommentar.