Superbt
Kommentarer
-
Ska pröva denna fiskkrydda när jag vill variera mig från det vanliga (salt,svart- och vitpeppar och citronpeppar) annars har jag en annan favorit men det brukar jag mest ha på fisk som jag ugnsteker och det är spikens fiskekrydda (basilika, björnrot, citrongräs, dill, kyndel, oregano & persilja). Jag har även på egen hand blandat en variant av detta med en del av varje förutom björnrot och citrongräs som jag inte haft tillgång till och det är ändå snarlikt originalet I övrigt läste jag din länk om lingon så det får väl bli att ha färska eller frysta lingon till fisken :-). Torsken och hälleflundran är slut nu efter förra vårens skreifiske i Norge, det märkes nästan inte på torsken att den varit fryst i upp till 8 månader. Det samma lär inte gälla abborren men den är fiskad i höstas så den klarar sig kanske ett tag till men tyvärr smakar denna delikata fisk fort tran när den blivit fryst. Finns nu enbart insjöfisk i frysen och jag längtar till skreifiske igen...
-
Hej Thomas. Det finns många bra kryddblandningar. Jag brukar faktiskt lukta på dom för att få en hint om vad de kan passa till för mat. Det funkar oftast bra. Även på enskilda kryddor. Kul blanda själv, ska jag prova. Tack för det tipset. Vet du föresten vad "skrei" betyder om du är i Skellefteå-trakten?
-
profilbild skrivet av: Wahlsten 2014-01-26 13:20:58 Jag har faktiskt ingen aning vad det kan betyda på skelleftemål, men du får gärna lära mig! Det blev faktiskt abborrfile till middag och äntligen överskred jag mitt D-vitamin intag med råge för första gången sedan jag dragit ner på mängden mat... Så tips till er som har svårt att få upp d-vitaminnivå, då är abborre toppen sedan finns det ju även andra nyttigheter. Stekt är det ju dessutom toppen god och min håller fortfarande bra nivå trots att det varit fryst i 5 månader. Om ni rädda för ben så gör "byxfiléer" då är alla ben borta...
-
"Skrei" du i dom trakterna så [UNDERSTRUKEN]skriker[/UNDERSTRUKEN] du helt enkelt.
Logga in för att skriva en kommentar.