icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
10 januari 2014 18:56
4

Superbt

Min marinerade stekta fisk blev supergod. Blandade i marinaden lite grann av en kryddblandning som heter Oldenburgs fiskkrydda. Innehåller citronarom, svartpeppar, timjan, lök, vitlök, tomat, paprika och salt. Gjorde även en jätteenkel sås av matyoghurt och grädde smaksatt med citronmajonnäs och lite krydda och serverade med en kokt potatis och en halv avokado.

Kommentarer

  • 23 januari 2014 12:51
    Ska pröva denna fiskkrydda när jag vill variera mig från det vanliga (salt,svart- och vitpeppar och citronpeppar) annars har jag en annan favorit men det brukar jag mest ha på fisk som jag ugnsteker och det är spikens fiskekrydda (basilika, björnrot, citrongräs, dill, kyndel, oregano & persilja). Jag har även på egen hand blandat en variant av detta med en del av varje förutom björnrot och citrongräs som jag inte haft tillgång till och det är ändå snarlikt originalet I övrigt läste jag din länk om lingon så det får väl bli att ha färska eller frysta lingon till fisken :-). Torsken och hälleflundran är slut nu efter förra vårens skreifiske i Norge, det märkes nästan inte på torsken att den varit fryst i upp till 8 månader. Det samma lär inte gälla abborren men den är fiskad i höstas så den klarar sig kanske ett tag till men tyvärr smakar denna delikata fisk fort tran när den blivit fryst. Finns nu enbart insjöfisk i frysen och jag längtar till skreifiske igen...
  • 23 januari 2014 16:48
    Hej Thomas. Det finns många bra kryddblandningar. Jag brukar faktiskt lukta på dom för att få en hint om vad de kan passa till för mat. Det funkar oftast bra. Även på enskilda kryddor. Kul blanda själv, ska jag prova. Tack för det tipset. Vet du föresten vad "skrei" betyder om du är i Skellefteå-trakten?
  • 26 januari 2014 13:21
    profilbild skrivet av: Wahlsten 2014-01-26 13:20:58 Jag har faktiskt ingen aning vad det kan betyda på skelleftemål, men du får gärna lära mig! Det blev faktiskt abborrfile till middag och äntligen överskred jag mitt D-vitamin intag med råge för första gången sedan jag dragit ner på mängden mat... Så tips till er som har svårt att få upp d-vitaminnivå, då är abborre toppen sedan finns det ju även andra nyttigheter. Stekt är det ju dessutom toppen god och min håller fortfarande bra nivå trots att det varit fryst i 5 månader. Om ni rädda för ben så gör "byxfiléer" då är alla ben borta...
  • 26 januari 2014 13:31
    "Skrei" du i dom trakterna så [UNDERSTRUKEN]skriker[/UNDERSTRUKEN] du helt enkelt.

Logga in för att skriva en kommentar.