Vad ska man tro...
Kommentarer
-
Glöm inte Masaierna i Östafrika som lever på extremt köttrik diet, och kenyanerna som lever på extremt kolhydratsrik diet :-) Sanningen är nog antagligen att människan är extremt anpassningsbar, och att man kommer ganska långt med vanlig blandkost, sunt förnuft och en rejäl nypa "lagom är bäst" :-)
-
Så sant så, LadyG
-
Jag har läst Mats-Eric Nilssons bok "Döden i grytan" i något av de senare kapitlen i boken står det om en tandläkare under 1920-talet som upplevde det dentala förfallet, och forskade på det. Han åkte således runt till olika ursprungsbefolkningar i olika delar av världen, och vissa levde på uteslutande animalier (vissa drack blod, andra mjölk, en del åt kött och åter andra kastade köttet åt hundarna och åt bara inälvorna) och andra vegetabilier, men inga av dem hade hål i tänderna och de var allmänt mycket friska. Där ursprungsbefolkningen kommit í kontakt med vitt mjöl, vitt ris och raffinerat socker såg det helt annorlunda ut. Mycket läsvärd bok, Doden i grytan alltså. Tydligen så höll forskaren på med frenologi också, och han kom ut sin upptäckt precis runt omkring 1939, så värden hade en del annat att fundera på än vad som orsakade hål i tänder och vällevnadssjukdomar.
Logga in för att skriva en kommentar.