icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
4 februari 2012 18:37
5

Räkor, gino och fylld paprika

Ja rubriken är vad jag gjorde idag. Började bra, handlade allt, kan ju vara ett bra sätt att starta den planerade middagen :) Köpte frysta oskalade räkor och la in dem i frysen, jättesmart, precis när jag skulle börja fixa med maten insåg jag min tabbe, muttrade lite för mig själv och sambon stack in huvudet i köket och undrade om jag behövde hjälp, och femåringen i mig svarade bestämt nä jag kan själv. Mer eller mindre förtvivlat slängde jag mig på datorn och googlade snabbtining av räkor, och fick flera olika tips och valde det som jag tycke verkade bäst. Och det funkade fint, så slapp alltså försöka skala frusna räkor hehe. förrätten var en räkcoctail, inget avancerat inte ens för mig. De fyllda paprikorna som jag ju provade på att göra tidigare i veckan funkade också fint, denna gången körde utan paprika i fyllningen hehe. Vakade över dem i ugnen, ingen diskning under tiden denna gången, här lämnas ingenting åt slumpen idag haha. I affären när jag stod och plockade olika frukter till fruktsalladen som jag tänkt ha som efterrätt fick min hjärna en idé och jag valde lite snabbt och lätt att ändra till gino i stället, men valde mörk choklad i stället för vit choklad. så när förrätt och huvudrätt var ätna så hackade jag frukt och choklad och in med allt i ugnen, hade ingen aning om hur länge det skulle stå där inne, när det är vit choklad så brukar det vara tills chokladen får färg, funkar ju inte riktigt när det var mörkchoklad insåg jag, så jag satte mig helt sonika på golvet och tittade in i ugnen tills chokladen såg lagom smält ut haha. hade köpt kesella att ha till, riktigt gott var det. Jag hade slagit på stort med den romantiska biten, tog i enda från tårna helt klart, både tända ljus och duk på bordet, ojoj slog nästan knut på mig själv med det :) Pratade med en vän tidigare idag som också håller på att gå ner i vikt och vi kom in på vilken vägdag vi hade valt, jag har måndagar och min vän fredagar och vi kom fram till att vi tänkt helt tvärt emot varandra, lite roligt. jag har måndagar för att jag ska ha lite extra motivation för att inte äta fler kalorier än jag tänkt och hon har fredagar så att hon just kan äta lite fler kalorier på helgen. Så av ren nyfikenhet, vilken dag har ni som vägdag? och vad är tanken bakom den valda dagen? Thea

Kommentarer

  • 4 februari 2012 19:10
    kaffe247
    Det gick alltså riktigt bra i köket idag =) Snart är du ju mästerkock. Jag har satt lördag som vägdag mest för att jag ha tid då ingen annan orsak till det.
  • 4 februari 2012 19:16
    Ja jag är nog i lite chocktillstånd här om jag ska vara ärlig, gick bättre än väntat helt klart.
  • 4 februari 2012 19:18
    lazylisa
    Se där :) Bra jobbat! Jag har tisdagar av båda era anledningar. För att jag ska få äta lite på lördagen, men inte äta så mycket att det syns på tisdagen :)
  • 4 februari 2012 19:19
    Tackar. Hehe smart drag med vägdagen.
  • 4 februari 2012 20:00
    Jag har måndagar för att det är en start på veckan, tror jag... Sen att jag kanske under helgen varit duktig med både mat och motion så att det kanske syns på måndagsmorgonen... Ja man inbillar sig såklart bara. Maken min väger sig varje dag. :)

Logga in för att skriva en kommentar.