icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
25 november 2009 14:23
2

Äppel- och valnötsbröd

Jag har bakat bröd! Känns mycket bättre när man vet vilka ingredienser som finns i och var man får dem ifrån. Använder så mycket ekologiska ingredienser som jag kan och har råd till! (Är dessutom student så det här sparar mig pengar) Jag har bakat ett smaskigt äppelbröd, fick höstäpplen av mamma och pappa från trädgården och jag tänker inte förstöra min diet med att baka äppelkaka och råa äpplen har jag förätit mig på de senaste dagarna. Så därför beslöt jag mig för att baka ett smaskigt äppelbröd med valnötter (och andra nötter jag hade hemma) ta gärna del av receptet! Brödet går utmärkt att frysa in 5 dl dinkelmjöl, fullkorn 5 dl vetemjöl 2 dl valnötter, grovhackade 1 dl rågflingor 1 dl pumpafrön 1 dl linfrön 1 tsk havssalt 4 tsk bikarbonat 3 msk kummin, malen 1 l filmjölk, ekologisk 0,5 dl honung, eller mörk sirap 2-3 st äpplen, syrliga, klyftade med skal Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två 2-liters brödformar. 2. Blanda alla torra ingredienser. Häll i fil och honung och blanda till en lös smet. 3. Tvätta äpplena men skala dem inte. Skär dem i klyftor, kärna ur dem och vänd ner dem i smeten. 4. Häll ner smeten i formarna och grädda nederst i ugnen 60-80 minuter. (60min om du har varmluftsugn) Må väl smaka!

Kommentarer

  • 25 november 2009 14:38
    gittan52
    Det ser smarrigt ut! Tyvärr har jag svårt för matbröd med bikarbonat...
  • 25 november 2009 14:45
    Du kan använda bakpulver men får tillsätta lite mer då bikarbonat är ett starkare jäsmedel än bakpulver. (Därför krävs det mindre bikarbonat för att få samma effekt.)

Logga in för att skriva en kommentar.