icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
8 april 2009 11:40
4

Tips på sås till lammstek?

Jag har köpt mitt livs första lammstek, på naturbeteskött, till påskdagsmiddagen. Jag tänkte steka den i stekpåse, så själva tillagningen är nog inga problem. Men vad ska jag ha till? Jag äter ju inte potatis, men tänkte satsa på en god kryddad gräddsås. Rosmarin? Rödvin? Nån som har mer erfarenhet av lamm får hemskt gärna tipsa! :-)

Kommentarer

  • 8 april 2009 18:49
    Vitlök, timjan och rosmarin är kanon till. Gör en marinad på olivolja, soya och kryddorna, vitlöken kan du lämna i bitar i stekpåsen. Tag stekskyn (den vätska som finns i stekpåsen när steken är färdig) och låt puttra med vispgrädde och en skvätt konjak. Jag lovar dig att det blir världens godaste sås!!! När jag tänker efter ska jag nog göra samma sak själv, såg att de hade billig lammstek på vår konsum här. Glad påsk!
  • 8 april 2009 19:02
    gbp09: Tack!! Det där låter riktigt gott! Men kan jag ta rött matlagningsvin i stället för konjak tror du? Jag vet att det inte är samma grej, men det är det jag har, och här på ön finns inget bolag... Det enda som finns är en liten Konsum, och det var just där jag hittade steken till bra pris. :-) Tack snälla för tipset!
  • 10 april 2009 08:51
    Det går precis lika bra med konjaksessens som man kan köpa på de flesta livsmedelsaffärer. Ta bara några droppar då efterstom det är starkt koncentrerat.
  • 11 april 2009 08:00
    Då ska jag titta efter det idag. Fast i den här pyttelilla affären finns inte några extravaganser alls... ;-)

Logga in för att skriva en kommentar.