Tips på sås till lammstek?
Kommentarer
-
Vitlök, timjan och rosmarin är kanon till. Gör en marinad på olivolja, soya och kryddorna, vitlöken kan du lämna i bitar i stekpåsen. Tag stekskyn (den vätska som finns i stekpåsen när steken är färdig) och låt puttra med vispgrädde och en skvätt konjak. Jag lovar dig att det blir världens godaste sås!!! När jag tänker efter ska jag nog göra samma sak själv, såg att de hade billig lammstek på vår konsum här. Glad påsk!
-
gbp09: Tack!! Det där låter riktigt gott! Men kan jag ta rött matlagningsvin i stället för konjak tror du? Jag vet att det inte är samma grej, men det är det jag har, och här på ön finns inget bolag... Det enda som finns är en liten Konsum, och det var just där jag hittade steken till bra pris. :-) Tack snälla för tipset!
-
Det går precis lika bra med konjaksessens som man kan köpa på de flesta livsmedelsaffärer. Ta bara några droppar då efterstom det är starkt koncentrerat.
-
Då ska jag titta efter det idag. Fast i den här pyttelilla affären finns inte några extravaganser alls... ;-)
Logga in för att skriva en kommentar.