icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Om LCHF, varför så lite Kcal?

På gång
16 inlägg
12 januari 2012 18:55

Jag känner mig totalt förvirrad av alla dieter och hur man ska räkna på sitt dagliga intag. Om jag nu väljer att inte äta så mycket kolhydrater, utan mer fett så borde jag väl få äta fler Kcal eftersom fett har betydligt mer än kolhydrater? Men på den här sidan så överskrids mitt max Kcal intag med råge redan efter till lunch. Hur ska man räkna?! Hoppas någon kan hjälpa mig! /Maria

  • Utmärkt medlem
    712 inlägg
    12 januari 2012 21:13

    Och varför skulle jag vara rädd för kolhydrater?

  • Utmärkt medlem
    679 inlägg
    13 januari 2012 18:16

    "Paranöt Selen är ett grundämne kroppen använder för att producera antioxidanter vilket skyddar oss mot för tidigt åldrande, cancer och hjärt-/kärlsjukdomar. I Sverige är det känt sedan länge att vi ofta får i oss för lite av denna vara, och därför är det populärt som kosttillskott. Den Brasilianska paranöten är naturligt rik på selen och en handfull av dessa varje dag är lika effektivt som ett tillskott, men mycket godare." http://www.paulun.se/page5503043.aspx

  • 13 januari 2012 21:35

    Jag tror att du inte ska fixera dig vid kcal så mycket när du äter LCHF. Det sägs att om man äter under 20 gr kolhydrater och resten protein och fett , äter sig mätt - inte övermätt - så ska det fixa sig! Potatis , ris , pasta osv. = Jag är så jäkla glad att jag inte behöver äta dem! Äntligen har jag godtagbar orsak att INTE ta av dem!

  • Veteran
    2296 inlägg
    13 januari 2012 23:28

    Bullon man kan inte äta hur mycke som helst vad du än äter, äter du mer än du förbränner går du upp,