På gång
22 inlägg
Som rubriken lyder. Vilket kocosfett ska man välja? Duger det med det kocosfett som finns på ica och Konsum?
Här hittade jag ekologiska salt och sockerfria kryddor i Sverige, priser ligger på mellan 500-650 kr/kilo för och frakten 69 kr fast pris.
http://www.spicemaster.se/
Har någon sett de ute i butikerna? Man kan beställa direkt från hemsidan.
De har dock inte de vanligaste kryddblandningar som citronpeppar, men gillade deras BBQ blandning som jag kanske ska testa.
Dreamii
Lurendrejeri är att kalla en produkt för krydda när mer än hälften är bara SALT.
Lurendrejeri är att kalla en produkt för köttkorv när den innehåller bara 29% kött (fallet av falukorven).
Lurendrejeri är att kalla en t ex kycklingsoppa när den innehåller 1% kyckling.
Lurendrejeri är att påstå att margarin är nyttig när den faktiskt innehåller: bensin, lut, färgeämnen, kemikalier och lite andra "nyttiga" ämnen, allt godkänd av Livsmedelsverket.
Lurendrejeri är att påstå att du kan tillverka margarin i ditt kök så som Unilevers video visar.
http://www.kostdoktorn.se/margarintillverkning-inget-for-ditt-kok
Salt räknas som en krydda.
Du behöver ju inte köpa skiten bara för att den existerar, informationen finns där på förpackingen. Väljer man att vara ovetande så får man skylla sig själv om man får i sig en massa skräp. Så länge konsumenterna väljer att inte ta del av den informationen, ta den till sig och välja ett bättre alternativ så kommer det se ut så i mataffären. Lathet =/= lurendrejeri
Jag är inte lika övertygad som du dreamii, att det handlar om lathet. När människor rusar in på affären efter jobbet går 90% av allt handlande på ren rutin och gammal vana. De allra flesta köper det märke de är vana vid, nästan oavsett vilken produkt det gäller.
Visst kan man hävda att hårt arbetande, stressade människor är lata som bara kastar ner de grejer de brukar köpa i kundvagnen, men det tycker jag är lite hårt. Möjligen kan man tycka det är lite tanklöst, men så är de flesta lite till mans.
Om folk verkligen läste innehållsförteckningar och tog till sig informationen skulle Mats-Eric Nilssons bok "Den hemlige kocken" inte sålt ett enda exemplar, ingen hade blivit upprörd för de hade redan vetat allt det där och livsmedelsindustrin hade sett helt annorlunda ut idag. Vi hade inte behövt 'Ä'-märket och en "Äkta majonnäs" (Findus) hade innehållit 4 ingredienser istället för 15.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled." Mark Twain
Bara undrar... Hur många av er här inne röker eller snusar?
Carel: kryddor Spicemaster finns i Citygross i närheten av där jag bor..Så kolla på närmaste Citygross..Har köpt flera sorter ich den italienska grillkryddan är just nu en av favoriterna, deras tacokrydda är också supergod.
Den där biofoods kokosfett/olja köper jag på Bodystore för 45kr/burk..Fraktfritt för beställning över 500kr alltid..
Tack Salsasyrran, handlar ofta på citygross i Häggvik och Vällingby då ska ja titta nästa gång jag är där
Skippen,
Aldrig snusat men rökte från det att jag var 12 år (född 1950) tills september 2007.
Jag försökte sluta många gånger innan utan att lyckas, det var alltid en orsak eller annan att gå tillbaka men den dagen i september 2007 hade jag bestämd mig för att vinna över cigaretten Och det gjorde jag, utan någon ersättning, från en dag till en annan.
Tyvärr kunde inte övertyga min man att sluta som idag, har KOL.
Skippen, jag rökte i 17 år innan jag gav upp den ovanan. Började när jag var 14 och slutade när jag var 31. Ersatte cigaretten med flitigt motionerande, jag ville inte gå upp i vikt av att sluta röka.