Allt är gott - 98 dagar kvar
Idag började vi dagen, jag och min man, med ett yogapass på Friskis & Svettis. Förutom att man behöver gå upp alldeles för tidigt för min smak så är det en superskön start på lördagen.
Igår blev det räkor, avokado och majonnäs till middag. Ett tips om ni köper omogna hårda avokado. Vira in en avokado i folie. Lägg den i ugnen på precis under 100 grader. Efter 10-20 minuter i ugnen är avokadon ätmjuk. Vad som händer är att värmen sätter superfart på mogningsämnen i skalet. Funkar fantastiskt bra. Man kan behöva ta ut avokadon och sticka in en sticka för att se om den är klar. Minst 12 minuter är min erfarenhet.
Nu blir det en promenad i solen. Ha en bra lördag allihopa.
Gillar
Kommentarer
-
Vilket spännande tips med avokadon. Det ska jag prova.
-
Det måste jag prova! Har slutat köpa avokado efter att ha köpt svarta, oätliga alldeles för många gånger. Tycker även att det ofta blir fel när man köper stenhårda, gröna, och lägger tillsammans med äpplen och bananer i rumstemperatur.. De ruttnar ofta direkt, istället för att mogna.
-
Sitter faktiskt nu och äter en som jag körde i ugnen igår som fått ligga kvar på bänken i folie sen igår. Funkade det också. Lite ljusbrun närmast kärnan men inget som stör. Sen vi lärde oss detta tips köper vi numera gröna nät med hårda avokado. Vet ju att ugnstricket funkar.
Logga in för att skriva en kommentar.