icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Här skriver jag ned mina tankar. Det kan vara mycket negativt och så ibland, men förhoppningsvis blir det en del positivt och bra också.
21 april 2012 18:08
15

sjukt hur det är.

Nu har jag levt på vegankost i 4 dagar och det är helt sjukt hur annorlunda det känns redan nu. För det första så har jag mer energi, jag är gladare och mer motiverad. För det andra så har jag fått igång träningen igen och känner mig väldigt nöjd med det. För det tredje så är det sjukt ofattbart hur mycket man kan äta som vegan men ändå hålla sig på ett lågt kaloriintag. Ni som vill kunna äta mycket mat, flera gånger om dagen utan att överskrida kcalbudget. Bli veganer!

Kommentarer

  • 21 april 2012 18:11
    Skulle inte du kunna berätta hur en typisk dag ser ut i matväg för dig? :) Jag är nyfiken!
  • 21 april 2012 18:28
    *fniss* och min man som klagar på att han har svårt att hålla vikten nere nu när vi äter vegetariskt* *han är inte vegetarian men äter lacto-ovo-veg ca 90% av tiden jag är ovo-veg men jag lagar mest vegansk mat om jag äter ägg är det tex kokt på macka annars är det bönor och linser för hela slanten
  • 21 april 2012 22:16
    Noll, ja jag äter antingen havregrynsgröt med sojamjölk till frukost eller mackor med vegansk färskost. Äter lunch, grönsaker, vegetabiliskt protein i någon form och någon form av kolhydrat. äter möjligtvis något mellanmål. äter middag, grönsaker, vegetabiliskt protein och någon kolhydrat. Idag åt jag dessutom vegansk choklad :) och sojayoghurt.
  • 21 april 2012 22:17
    Rapchic :) jag har också svårt att hålla vikten nere om jag äter mjölkprodukter, det gör enorm skillnad för mig om jag plockar bort det. Men egentligen borde det vara mycket lättare att hålla vikten nere, det handlar väl mest om att laga ordentlig mat. Vilket man kan vara rätt dålig på ibland (mig själv inräknat)
  • 22 april 2012 08:15
    dom mjölkprodukter han äter är bara lättmjöl eller opastoriserad mjölk (nytt) till gröten och ett tunt lager bregott på mackan. varken han eller jag har någonsin gillat fet mat, särskilt inte fet animalisk så han äter inte tex ost eller liknande så det borde gå att jämföras med sojadryck och mjlkfritt margarin :) men han är duktig på att äta mackor (särskilt när jag bakat) jag tror det är där felet ligger för han (jag själv äter inte lika många mackor men jag äter lika stora portioner som honom)
  • 22 april 2012 08:39
    Ah bröd kan vara livsfarligt. Jag försöker inte undvika bröd men jag väljer i princip bort vitt bröd. Men mackor alltså det kan vara farligt gott!
  • 22 april 2012 08:43
    vitt bröd bakar vi aldrig (det mättar ju inte) och om vi nån gång skulle köpa bröd så är det tex lingongrova (som inte heller mättar) men jag bakar bara surdegsbröd eller grahmsbröd (nödbröd) han tycker bara det är så gott, det går väl åt en hel limpa på bakdag för att det är "gott med nybakat" *lol*
  • 22 april 2012 08:45
    Haha ja men inget slår nybakat bröd :) du får sluta vara så duktig och baka så gott bröd ;)
  • 22 april 2012 08:49
    det tänker jag inte göra, vi kan inte fara in till stan (4,5 mil bort) flera gånger i veckan för att köpa bröd (går ännu mer med köpebröd eftersom det inte mättar) men igår gjorde jag ett bröd som vart dåligt så nu har vi kanske bröd ett tag ;)
  • 22 april 2012 09:13
    Nej det e klart det är ekonomiskt bättre och godare att baka sitt eget :) jag önskar jag var bättre på o baka och hade bättre redskap för det.
  • 22 april 2012 09:22
    har ett jättelätt (veganskt) recept på grahamsbröd om du vill ha :)
  • 22 april 2012 09:23
    Ja tack :)
  • 22 april 2012 09:34
    väldigt bra allt i allobröd (funkar till nästan allt men verkligen till jordnötssmör) Grahamsbröd, 3 formbröd 1 lite ljummet vatten 1 dl russin 1 pkt torrjäst el 50 g färsk jäst (jag använder torr har alltid det hemma utifallatt) ev 1 dl sojamjöl ca 2 tsk salt ca 20-24 dl grahamsmjöl (el fullkornsmjöl men har ej testat det) 1 koka russina i 1 dl vatten tills mjuka, mixa tills slät (ev några bitar kvar för syns skull) 2 häll retsen av vattnet och russinblandningen i degskål och svalna till rätt temp (beroende på om du använder torr el färsk jäst). tillsätt jäst, ev sojamjöl och salt. 3 blanda i mjöl. lite i taget och bearbeta till bra deg (känsla tyvärr nu får jag dom bra ibörjan vart limporna torr) helst i hushållsmaskin annars tills degen är elastisk. 4 låt jäsa på ett varmt ställe i ca 1 timme vid torrjäst annars snabbare kanske 30-40 min. 5 skrapa ur på bakbord och knåda ur luften. dela i tre delar och gör limpor som du lägger i smorda (oljade) ungsformar och låt sen jäsa till dubbel storlek (ca 25 min). 6 sätt på ugnen i god tid på 250 grader 7 sätt in bröden på nedersta falsen och sänk till 225 grader. baka i 10 min och sänk till 200 grader. baka i 10 min till och sänk till 180 grader och baka klart i ca 20-30 min. bröden är färdiga då som låter ihåliga. låt svalna under bakduk.
  • 22 april 2012 09:44
    Mums! det låter väldigt gott och nyttigt. Ska testa det när jag får inspiration för att baka.
  • 22 april 2012 09:49
    gott, nyttigt, billigt, enkelt och framförallt (här hemma där jag bor) så kan man ha allt i skafferiet ifall man måste baka, vilket är jättebra då jag bor lååångt från affären 8eller ok det finns en byaaffär 1 mil bort men det är ganska dyrt där)

Logga in för att skriva en kommentar.