Morr..
Helgen har rent matdagboks- och kalorimässigt varit katastrof. Första kräftskivan för iår och dagen efter blev det restaurangbesök. Därimellan blev det hemlagade kikärtsbiffar, men inte ens "kikärtor i lag" eller "kikärtor avrunna", finns med i listan över livsmedel. Så länge jag har ätit hemma, dvs inte blivit bortbjuden eller utbjuden på restaurang så går ju maten dock helt ok rent näringsmässigt. Då är det jag som handlar, jag som mäter upp och lagar och det är jag som äter. Helt plötsligt ska jag lägga in pesce frutti de mare ifrån den italienska restaurangen, men hur f-n ska jag veta vad den innehöll totalt? Hur många gram lax, tomatsås, bläckfisk osv osv? Hur ska jag veta hur mycket jag åt, ska jag behöva ta med mig ett decilitermått varje gång för att mäta? Ska jag behöva gå in i köket och fråga kocken om receptet?
Som om det inte vore tillräckligt så blev det fika på söndagskvällen.
Jag gett upp hoppet om att registrera helgen. Ska jag även behöva ge upp hoppet om att kunna registrera i framtiden också, så fort inte man själv står för maten?? Gah! All statistik blir ju helt galen, nu ser det ju ut som att jag inte ätit de senaste dagarna. Så mitt totala kaloriintag för hela perioden jag varit med här är skev nu!
Ska man verkligen leva såhär? Ska man tänka på gram hit och dit? Nej, det är inte hållbart i längden. För min egen del kommer jag gå över till sunt förnuft istället för att räkna kalorier så snart jag känner att jag fått kläm på det här.
Morr..
Kommentarer
-
Jag gör lite olika... Ibland struntar jag i det totalt och tänker "det var ett festligt tillfälle och kalorierna är inget att bry sig om" men ibland vill jag testa att lägga in det jag vet (eller tror mig veta) eller gissar mig till om maten - men det kan ju som sagt bara bli gissningar när man inte har en aning. Det kan dock vara kul tycker jag om jag äter sånt ute som jag inte lagar själv, då får jag lite kläm på vad olika saker kan tänkas innehålla...
-
När man hållit på ett tag får man ett ganska bra ögonmått, då löser sig restaurangprolbematiken lite lättare. I övrigt får man använda omdömet, och göra kvalificerade gissningar. F ö tycker jag nog inte att ett restaurangbesök då och då är det stora problemet, det är inte därför man går upp i vikt (om man nu inte äter ute varje dag förståss, då kommer saken i ett annat läge). Det som är det viktigaste att hålla koll på är ju de stora sakerna, rutinerna och det man äter mest av.
Logga in för att skriva en kommentar.