icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
16 oktober 2012 12:57
3

Veckans livsmedel - Avokado

Jag hoppas att ni observerat att vi nu varje vecka lägger ut ett nytt "veckans livsmedel". Ni hittar dessa bland våra artiklar och de samlas under kategorin "mat". Denna veckan vill vi lyfta fram avokadon som är en riktig superfrukt. Den är sprängfylld av nyttiga fetter, vitaminer, mineraler, antioxidanter. I länken nedan kan du läsa mer om avokadon, få tips på härliga ansiktsmasker för både torr och fet hy och få goda förslag på läckra avokadorecept. [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=artiklar&ArtikelID=102[/LANK] Lycka till och ha en fortsatt bra dag! Carina, kostrådgivare på Matdagboken.se

Kommentarer

  • 16 oktober 2012 13:19
    Rutgun
    Jag tycker att avocadon är alldeles utmärkt ersättning för potatis men senaste veckan har jag haft otur med antingen hårt skal och övermogen gränsande till rutten eller så har den varit hård inuti och så gott som omogen. De här som är mycket skrovliga har i allmänhet hårt skal och svåra att känna om de är ätklara, de kan vara lite mjuka i toppen men ändå hårda inuti. Är säsongen över eller är det bara jag som haft otur?
  • 16 oktober 2012 14:14
    Hej! Ja, det är minsann inte alltid helt lätt att hitta den där perfekta avokadon som varken är övermogen eller omogen. Inköp av avokado är lite som ett lotteri. Jag har själv ägnat mycket tid i avokdohörnan i grönsaksdisken för att klämma mig fram till den den felfria, klockrena avokadon men det är långt ifrån varje gång jag är helt nöjd med den jag tar med mig till kassan. Trots att vi bor i norden har vi tillgång till avokado året om, så nej- säsongen är inte över. Om man inte har lust att klämma sig igenom hela sortimentet äe alternativet att välja förpackad avokado med etiketten "ätmogen". Dessa brukar dock vara dyrare, men ibland kanske det kan vara värt det. Nu blev jag riktigt sugen på avokado. /Carina
  • 16 oktober 2012 17:20
    Flamenco
    Hur är det med Omega 3 i avokado?

Logga in för att skriva en kommentar.