icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
14 december 2012 14:29
1

Trevlig helg!

Hej! Jag vill önska er riktigt trevlig helg!! Tredje advent på sön och 10 dagar före doppareda´n. Det lutar åt att hela landet får en vit jul i år vilket vi här nere i Malmö inte är så bortskämda med. Tomaten kanske inte traditionellt s...

Läs mer Kommentera
30 oktober 2012 14:51
3

Rödbetan - Veckans välförtjänta råvara

Denna veckan vill vi lyfta fram rödbetan som veckans livsmedel. Denna fantastiska beta får inte ofta den uppmärksamheten som den förtjänar. Om du vill läsa mer rödbetan och få tips och förslag på hur du kan använda den i matlagningen vänlige...

Läs mer Kommentera
26 oktober 2012 16:32
1

Trevlig helg!

Hej! Jag vill önska er alla en trevlig helg och bjuda på några härliga, värmande receptförslag som passar perfekt dessa kyliga dagar. [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=11944[/LANK] [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&Rec...

Läs mer Kommentera
24 oktober 2012 10:06

Veckans livsmedel - Valnötter

Hej! Denna veckan har vi valt valnöten som veckans livsmedel. Läs gärna mer om denna fantastiska lilla energikälla i Valnöten - Hälsa i ett nötskal; [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=artiklar&ArtikelID=103[/LANK] I följande länkar får...

Läs mer Kommentera
17 oktober 2012 13:46
5

Tips mot sockersug

Hej! Jag hoppas att några av följande goda tips kan vara till hjälp för alla med starkt sockersug. [FET]Bra att veta rörande sockersug[/FET] -Sätt inte upp totalförbud för dig själv. Detta leder ofta till förstärkt behov som är sv...

Läs mer Kommentera
16 oktober 2012 12:57
3

Veckans livsmedel - Avokado

Jag hoppas att ni observerat att vi nu varje vecka lägger ut ett nytt "veckans livsmedel". Ni hittar dessa bland våra artiklar och de samlas under kategorin "mat". Denna veckan vill vi lyfta fram avokadon som är en riktig superfrukt. Den är spräng...

Läs mer Kommentera
9 oktober 2012 11:54

Veckans livsmedel- Pumpa

Hej! Vi har valt ut pumpan som veckans livsmedel, en god och nyttig råvara med många intressanta egenskaper. Hösten är här och Halloween närmar sig med stormsteg... Kasta för Guds skull inte bort köttet i pumpan efter att du använt den som...

Läs mer Kommentera
21 september 2012 15:54
2

Receptinspiration till helgen

Hej! Vi har lagt ut några nya härliga recept här från Matdagboken som förhoppningsvis kan vara god inspitation till helgen. [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=11388[/LANK] [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=1140...

Läs mer Kommentera
9 september 2012 20:01

GI Rivstart

Hej! Nu har vi på matdagboken.se lagt ut ännu en 4-veckorsmeny; GI rivstart meny. Det har varit stor efterfågan på just GI menyer och tidigare i somras kom vi ut med vår förta GI-meny på 4 veckor som jag hoppas inte gått er förbi. Skillnade...

Läs mer Kommentera
8 juni 2012 13:52
1

Smoothie på farbror Mimmos frodiga körsbär.

Idag sitter vi på matdagbokens kontor och njuter av nyplockade körsbär, direktimporterade från södra Italien, som min käre far släpat med sig kilovis av i resveskan efter sin vistelse hos släkten. Plockningen av dessa solmogna, frodiga bär är i f...

Läs mer Kommentera
25 maj 2012 14:09

Sol, sol, sol!

Tänk vad mycket solen gör för vårt välbefinnande. Det är roligt att se vad det gör med oss människor. Alla tycks vakna till liv och sura munnar omvandlas till glada leenden. Jag känner mig som en mullvad som med kisande ögonen kryper ut ur mitt g...

Läs mer Kommentera
23 maj 2012 11:43

Kåldolmar i solen

Igår mumsade jag och Johan på kåldolmar allá stenåldern. Som jag nämnt tidigare kör vi båda stenhårt på matdagbokens färska paleomeny, dvs stenålderskost. Små tips! Om man önskar något saftigare kåldolmar går nötfärsen med fördel att by...

Läs mer Kommentera
11 maj 2012 13:09

Grönkålsoppa till lunch på redaktionen

Idag stod grönkålsoppa med ägghalvor och hasselnötter på menyn för oss på matdagboken. Grönkål är underskattat, men ack så gott det är. För att inte tala om hur NYTTIGT det är. Grönkål är sprängfylld med vitaminer, mineraler och antioxida...

Läs mer Kommentera
10 maj 2012 15:03
3

Laxsoppa med saffran!

Jag och min kollega Johan kör nu stenhårt på matdagbokens stenåldersmeny och vi lunchar på en ny rätt varje dag! Idag serverades laxsoppa med saffran, underbart gott! [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=9018[/LANK] Ha den bra...

Läs mer Kommentera
8 maj 2012 13:38
26

Önskemål om ny 4-veckorsmeny?

Hej! Vi på matdagen är igång med att lägga upp ännu en meny som vi vill erbjuda er. Vi vill gärna veta om ni har specifika önskemål på diettyp och upplägg. Alla förslag är välkomna!

Läs mer Kommentera
8 maj 2012 13:24
1

Supergod kycklinggryta från paleomenyn.

Hej! Idag lunchade jag och min kollega Johan på vår underbart goda kycklinggryta hämtad från vår pinfärska paleomeny:) Den står som "kycklinggryta med champinjoner" och vi kan varmt rekommendera den. Precis som det står i receptet serverar vi de...

Läs mer Kommentera
2 maj 2012 15:16

Ny artikel ute

Hej igen! Har skrivit en artikel om stenålderskost som förhoppningsvis kan ge både ny kunskap och inspiration. Klicka gärna på länken nedan; [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=artiklar&ArtikelID=96[/LANK] Ha det gott! Mvh Carina på mat...

Läs mer Kommentera
2 maj 2012 14:04

Nyhet-Paleodieten

Hej alla medlemmar! Jag vill informera om en ny 5-veckorsmeny som vi kommit ut med och som vi tror och hoppas kommer att falla många i smaken- Paledieten. Paleoitisk kost är ett annat namn för stenålderskost. Menyn är fri från spannmål och mejeri...

Läs mer Kommentera