icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
4 juli 2011 16:54
10

Blomkålsmos....mmmmm.....

Godare än potatismos. Lovar. Perfekt för Atkins,Lchf och GI-ätare. Ingredienser: 1 st blomkålshuvud Vispgrädde Smör Salt & vitpeppar smaksättare, pecorinoost! Finhacka blomkålen (eller hacka i små buketter) och lägg i en kastrull. Koka blomkålen på svag värme tills den är helt mjuk. Ta kastrullen från värmen och mixa blomkålen och grädde (efter behag) till ett mos med hjälp av en stavmixer. Smaka av med en klick smör, salt och vitpeppar. Tillför gärna pecorino-ost. GUDOMLIGT!!!

Kommentarer

  • 4 juli 2011 16:56
    Tabirimiri
    ska ta och prova det nån på nytt. har ätit det nån gång tidigare men var inte så förtjust i det då. Men man får se man kanske tycket annat denna gång.
  • 4 juli 2011 19:54
    Det är gott men broccolimos är ännu godare tycker jag.
  • 4 juli 2011 19:59
    @Tabirimiri, testa igen! Pecorinon bryter av ljuvligt. Glömde också skriva att det är supergott med aningen grönsaksfond i också, istället för salt. MissMullig, tack för tipset. Det ska jag verkligen prova!
  • 4 juli 2011 20:03
    Spetsar den ibl med chili
  • 4 juli 2011 20:07
    Tabirimiri
    Carries. jo jag ska och prova det igen var hittar men det här Pecorinon nånstans?
  • 4 juli 2011 20:09
    #Tabirimiri pecorinoost brukar ligga vid permecanen
  • 4 juli 2011 20:12
    mmm. Chili i låter ju fantastiskt. Älskar chili. Pecorinon hittade jag riven i en väldigt bra återförslutningsbar förpackning i min Vi-butik. Jag tycker inte att man behöver så mycket, den har ganska kraftig smak och sälta, så kanske några matskedar. Men just med blomkål jag kan tycka att det behövs, blir lite mer smak då :)
  • 4 juli 2011 20:13
    Tabirimiri
    MissMullig. jag har alldrig hört talas om den tidigare men det löser sig på nått sätt =)
  • 4 juli 2011 20:16
    Titta i ost disken där permecanosten brukar vara där finner jag min iaf på CG ,Coop
  • 4 juli 2011 20:17
    Tabirimiri
    ska ta kollade det

Logga in för att skriva en kommentar.