icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 april 2019 16:26

Örtbakade lammracks

bb7a14c4-f812-4b30-9bc3-cbcd15c643b3.jpg

Inte många dagar kvar till påsk. Bestämt vad ni ska bjuda på? Själv kommer jag göra de här örtbakade lammracksen. Sååå goda! Till dem serverar jag en rödbetscrème med getost och någon form av gratäng. Det lutar åt en blandning av jordärtskocka och potatis men har inte bestämt mig riktigt än. Rättika eller vitkål fungerar bra det med. Vi får helt enkelt se. Men receptet på lammracksen hittar du som är plusmedlem även här. 

Till 4 portioner behöver du:

  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 tsk Salt
  • 1 kruka Timjan
  • 1 kruka Oregano
  • 1000 g Lammracks frenched Affco
  • 40 g Smör fett 80 %
  • 4 klyfta(or) Vitlök
  • 1 st Citron

Gör så här:

  1. Finhacka oregano, timjan och vitlök. Blanda med det yttersta skalet (använd ett zestjärn) från citronen. Vänd lammracksen i örtblandningen.
  2. Smält smör i en stekpanna. Stek lammracksen på hög värme runt om så de får färg.
  3. Strö på resten av kryddblandningen och sätt stektermometern på 57 grader. Ställ sedan in lammracksen i ugnen på 125 grader. När stektermometern piper (efter ca 30 min) slår du in köttet i folie för att vila.

Serveringstips

Gärna med en rödbetecrème eller vitlökssås och någon form av gratäng. Ex potatis- jordärtskocka, rättika eller vitkål. Allt beroende på kosthållning och smak.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.