Örtbakade lammracks
Inte många dagar kvar till påsk. Bestämt vad ni ska bjuda på? Själv kommer jag göra de här örtbakade lammracksen. Sååå goda! Till dem serverar jag en rödbetscrème med getost och någon form av gratäng. Det lutar åt en blandning av jordärtskocka och potatis men har inte bestämt mig riktigt än. Rättika eller vitkål fungerar bra det med. Vi får helt enkelt se. Men receptet på lammracksen hittar du som är plusmedlem även här.
Till 4 portioner behöver du:
- 1 tsk Svartpeppar
- 2 tsk Salt
- 1 kruka Timjan
- 1 kruka Oregano
- 1000 g Lammracks frenched Affco
- 40 g Smör fett 80 %
- 4 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Citron
Gör så här:
- Finhacka oregano, timjan och vitlök. Blanda med det yttersta skalet (använd ett zestjärn) från citronen. Vänd lammracksen i örtblandningen.
- Smält smör i en stekpanna. Stek lammracksen på hög värme runt om så de får färg.
- Strö på resten av kryddblandningen och sätt stektermometern på 57 grader. Ställ sedan in lammracksen i ugnen på 125 grader. När stektermometern piper (efter ca 30 min) slår du in köttet i folie för att vila.
Serveringstips
Gärna med en rödbetecrème eller vitlökssås och någon form av gratäng. Ex potatis- jordärtskocka, rättika eller vitkål. Allt beroende på kosthållning och smak.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.