icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
28 årig föräldraledig röntgensjuksköterska som mycket väl vet vad jag bör äta - lättare sagt än gjort.
Har PCOS, är ständigt hungrig och har (hade) ett sjukt sötsug.

Sen jag gick med i matdagboken har jag försökt att hålla mig undan de snabba kolhydraterna men även att dra ner på både mängden kolhydrater och kcal. Som vanligt när jag gör mina livsstilsförändringar så mår jag bättre än på mycket länge, hoppas bara att jag kommer ihåg allt det positiva!

Har en tendens att glömma hur det nyttiga och goda får en att må bra. Vet mycket väl att 1 kg godis både gör ont i kropp och själ, men ändå så suktar kroppen efter det ibland.

.:24/5-13:. 99.4 kg
22 maj 2013 20:33

Stevia - vän eller fiende

Jag undrar hur bra stevia är vid GI eller LCHF. 100% kolhydrater men som tydligen inte ska tas upp av kroppen. Men oavsett om det tas upp eller ej, så undrar jag om det stillar sockersuget eller om det tyvärr triggar det. Försökt att äta enligt GI, eller iaf göra medvetna övervägda val av min kost och har faktiskt inte alls varit sugen på sött, men eftersom jag nöjt tänker på hur lite sugen jag är på socker så blir jag sugen :-S Läste någonstans att det är bättre att "synda" lite ex 2 bitar mörk choklad, så att man inte blir allt för nitisk och när synden väl knackar på skiter i allt - klassiska allt eller inget syndromet.. Ramla över ett trevligt recept som jag tror var någorlunda nyttigt: [FET]Hallonfluff[/FET] minst 2-3 portioner 3 äggvitor 100 g halvtinade hallon 100 g lättkvarg 3 msk Stevia Vispa äggvitorna så att de stannar kvar i skålen när man vänder på den, blanda i resten och vispa. Själv tog jag 125 g kvarg 10%, ca 1,5 msk stevia och ca 1,5 kryddmått äkta vanilj till en portion jordgubbar, [FET]mums![/FET]

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.