icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
4 september 2019 13:04
2

Engod västerbottenspaj! 6-8 portioner

Västerbottenspaj LCHF

Detta blir kräftskivans och plocktallrikens favorit! Vem har sagt att man inte kan äta gott utan en massa mjöl och socker?

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl

0,5 dl skalade sesamfrön

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

40 g smör

1 ägg

 

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.

Grädda skalet i 175 g i ca 10 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj ugnen till 200 grader.

Pajinnehållet:

300 gram riven västerbottensost

3 ägg

3 dl vispgrädde

lite salt

Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.

Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Serveras ljummen eller rumsvarm!

 

18 kolhydrater/portion

 

Gillar

Kommentarer

  • 4 september 2019 17:12

    Jag älskar västerbottenostpaj och det här receptet låter ju gott. Får nog prova det när vi kommit iordning efter flytten. 

  • 5 september 2019 08:49
    Jessand

    Den pajdegen är kanongod, brukar jag använda mig avsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.