Engod västerbottenspaj! 6-8 portioner
Västerbottenspaj LCHF
Detta blir kräftskivans och plocktallrikens favorit! Vem har sagt att man inte kan äta gott utan en massa mjöl och socker?
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 10 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj ugnen till 200 grader.
Pajinnehållet:
300 gram riven västerbottensost
3 ägg
3 dl vispgrädde
lite salt
Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.
Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Serveras ljummen eller rumsvarm!
18 kolhydrater/portion
Gillar
Kommentarer
-
Jag älskar västerbottenostpaj och det här receptet låter ju gott. Får nog prova det när vi kommit iordning efter flytten.
-
Den pajdegen är kanongod, brukar jag använda mig av
Logga in för att skriva en kommentar.