icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mitt första inlägg i denna blogg blir ungefär samma text som i min presentation:

Jag vill nå mitt mål innan 40 års dagen i juli 2015. Har ju varit på väg några gånger med viktväktarna, nutrilett, och sunt förnuft. Nu ska LCHF testas och kanske att jag till och med kommer att må bättre i min sjukdom Lymfödem om jag fixar detta med annan kost. Med mig har jag maken som ska stödäta med mig :-).

Jag har del mål men i det stora hela så väljer jag att satsa på att få bort 17 kg av min övervikt för att känna mig som Åsa igen och det är en rimlig önskan. BMI är inget för mig, enligt det ska jag väga typ 55 kg och det kommer aldrig vara mitt mål.  Jag har en kronisk sjukdom som gör att jag alltid bär på tungt ödem som också väger en del. Jag vill må bra och inte ha ständig värk i min kropp och behöver någonting nytt att satsa på för att finna inspiration en igen.

Idag handlar det om att skriva ner och samla info. Ska fota och mäta centimetrar sen också. Jag har börjat tänka till men själva starten av det hela drar igång efter nyår - det är en bra tid att börja om och göra rätt :-)

Skriver även på min andra blogg asalundgren75@hotmail.com
7 januari 2015 22:17
3

Testar nytt

Vet att bär inte är något man ska äta mycket av men nu har jag testat både bärsmoothie på kvarg och på grekisk youghurt med en skvätt grädde i. Himmelskt gott. Särskilt idag då jag kände mig lite ynklig och hade besvär med benen och ville mysa ner mig i soffan med värmefilten framför en film. Maken börjar tycks det här med nya recept är roligt också och bakade igårkväll. Jag har sett många recept på frökusar men det här är ett recept på ett mjukt bröd där han bytt ut 2 ingredienser. 12 ägg 100 gram smält smör 1,5 dl kokos mjöl 2,5 dl mandelmjöl 1 dl solroskärnor (bytte ut det mot pumpakärnor) + att strö över bröd 1 dl linfrön (bytte ut det mot psylliumfrön) 2 msk fiberhusk 1 msk bakpulver 1 tsk salt *************** Vispa ägg poräst och häll i smält smör sen. Blanda torra ingredienser och blanda väl i smeten. Häll i bakplåtsklädd långpanna ca 30x40 och toppa med pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25 minuter. Dela bröd i lagomt stora bitar.

Gillar

Kommentarer

  • 7 januari 2015 22:22
    utter

    Mums! Såg riktigt gott ut!! :-)

  • 7 januari 2015 23:18
    properra

    Receptet kopierat, testar det i helgen. Låter och ser supergott ut!

  • 8 januari 2015 05:21
    Krusmor

    Tack för recept! Härligt när nya tag i Livet inspirerar :)

    Kopierat receptet även jag - goda förslag testar jag gärna :) 

Logga in för att skriva en kommentar.