icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Matsos blogg

Kalorisnål 145147
EN LÅNG ÖKENVANDRING LETANDE EFTER DEN PERFEKTA VIKTEN SLUTFÖRDES den 25/3 2013. Då hade jag tappat 20 kg och landat på 95! efter drygt 8 veckor med pulverdiet.

Efter den stora nedgången har jag gått upp till 117kg den 17/8 2014 det är där jag nu börjar mitt nya liv med hopp om en varaktig viktnedgång och ändring av kostvanor, vilket inte funkade förra gången.
5 mars 2013 16:15
3

Se möjligheterna till livsstilsförändring! efter upptrappningen

[FET]Du som endast har ätit flytande föda[/FET] och ska börja upptrappningen. Under dessa 14 dagar ska du ta det lugnt lugnt och följa upptrappningslistan. Hoppas att du har fått måltids-ordningen att fungera med frukost, lunch, middag samt ett par mellanmål. Fortsätt med den vanan! [FET]Det är nu det hårda arbetet [/FET]ligger framför dig med att bibehålla den lägre vikten eller att fortsätta att gå ner i vikt. Planera så att du kan bibehålla din livsstilsförändring. [FET]Komplikationer: [/FET] Om du inte följer upptrappningslistan kan du få besvär från magen eller ännu värre tarmvred (ileus). Även mjölk och mjöl kan ge magkramper efter fastan. Njur- och gallstensanfall har förekommit när man inte följt upptrappningslistan. Men gör du rätt så går det lätt att komma igång med att äta igen. Ät sakta och känn efter hur du mår i samband med matintag så att du inte får magknip. [FET]Alkohol:[/FET] Det är absolut förbjudet att dricka alkohol under upptrappningsveckorna. Det är stor risk att du blir ”stupfull”. Du väger mindre nu än tidigare vilket innebär att du inte har lika stor kroppsvolym som tidigare. Du har dessutom endast fått i dig ca 800 kcal per dygn och i och med det tål inte din kropp alkohol på samma sätt som tidigare. [FET]Vätska[/FET] Det är viktigt att du fortsätter dricka 2 liter vätska per dygn så att du inte drabbas av förstoppning eller blodtrycksfall. Detta kan även hjälpa till att hålla hungern borta. [FET]Frukt[/FET] Undvik äpple första veckan då det är hårdsmält. Ta inte heller den största bananen eller päronet utan nöj dig med en mindre. Om du väljer kiwi eller clementin ingår det 2 stycken och väljer du bär ingår det 150 g. Tio vindruvor är en frukt i din ranson. [FET]Protein[/FET] 100 gram rent kött, kyckling eller fisk är ungefär vad du får äta per måltid [FET]Grönsaker:[/FET] Undvik råa grönsaker de tre första upptrappningsdagarna. Ät 1 deciliter kokta grönsaker till måltiden. Från och med dag 4 är det minst 1 dl råa och/eller kokta grönsaker som du ska äta. Tänk på att vara försiktig med hårdsmälta grönsaker som ex kål, lök och baljväxter i början. Öka mängden försiktigt. [FET]Potatis, ris, pasta…[/FET] Potatisen skall vara äggstor, inte bakpotatis! Ris, pasta m.m. ska kokas/tillredas utan fett [FET]Bröd, gröt, mjölkprodukter m.m.[/FET] Dag 4-14 tillkommer det bröd på menyn, Du kan byta ut brödet mot gröt/müsli till frukost. Även mjölkprodukter tillkommer dag 4-14, totalt 2 dl per dag. Mjölk kan givetvis bytas ut mot naturell fil eller yoghurt. Använd lättprodukter med max 0,5 % fett annars blir det mer kalorier än rekommenderat. Tänk på att om du använder mjölk i kaffet eller te, så skall mjölkmängden inte överskrida 2 dl per dygn Upptrappningslistorna för dag 1-3 och 4-14 finns på min blogg.

Kommentarer

  • 5 mars 2013 16:34
    Vilket bra upptrappningsschema! Och som du skriver, eftersom du börjar från scratch är det lätt att börja med nya och nyttiga vanor.
  • 5 mars 2013 17:02
    Tack!!!!
  • 5 mars 2013 19:13
    bästa! att ha en plan. ett schema som man kan följa är det bästa för ett varaktigt positivt resultat tror jag... pepp

Logga in för att skriva en kommentar.