icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
24 augusti 2012 18:21
5

LCHF - Dag 20

Hej alla kämpar! Jag kan meddela att min mage nu har varit problemfri i över en vecka. Sist jag hade känningar av uppsvälld mage var när jag hade ätit ett Low Carb-bröd med gluten i. Åt det dagen efter igen för att kolla reaktionen och samma reaktion då. Magknip och täta toalettbesök. Uteslöt gluten igen på allvar och magen lugnade sig direkt och jag är idag bättre än på 20 år!!! =) Jag tänker fortsätta att äta LCHF en tid framöver, men kanske jag äter en mindre strikt variant och tillåter mig själv lite frukt och mer grönsaker och ser hur magen reagerar på det. Mjöl och pasta kommer jag inte att återgå till. Finns många andra sundare alternativ, som uppenbarligen magen gillar bättre, såsom mandelmjöl och kokosmjöl. I kväll blir det stekt fläskschnitzel, med philadelfiaost och skinka emellan, samt grillad zucchini och stekt svamp. Sås - Eriks Bernaisesås Provencale. Smaskens! Nu är det dags för fredagsmyyyyys!

Kommentarer

  • 24 augusti 2012 20:00
    Hej! Jag är ny p siten men jag tänkte ända fraga dig...vad heter brödet som du at? Ursäkta men min AAAAAAAOOOOOO fungerar inte därför sa dalig text ;-)). Tacksam för svar
  • 24 augusti 2012 20:11
    Annam1: Brödet heter Low Carb och är från Carbzone. Den innehåller 2,7g kolhydrater/skiva, men innehåller gluten. Du kan googla märket, så står det om flera olika bröd med mer eller mindre kolhydratinnehåll. Finns numera i flera Icaaffärer.
  • 24 augusti 2012 20:20
    Jojomaja! Ja, det är helt fantastiskt! Jag sitter varje kväll och tittar på min numera platta och smärtfria mage och undrar om det verkligen är sant! Jag har inga problem med vikten, men hälsovinsterna av att ha en fungerande mage som kan tillgodogöra sig alla vitaminer och mineraler man äter är ju gigantiska. Väntar med spänning på när jag ska på återbesök hos läkarna för att kontrollera min b12 och folsyrabrist. Hoppas och tror att mina tarmar nu har en möjlighet att ta upp näringsämnena ur maten. Har ätit vitamintillskott i många år, men utan förbättring. Vilket ju visar att magen varit oförmögen att ta åt sig vitaminerna. Ser också i min matdagbok att jag äter otroligt mycket B12 i min kost, så bristen går inte att förklara med att jag har dålig kosthållning. Känns som ett mångårigt mysterium är på väg att lösas med hjälp av en naturligare föda.
  • 25 augusti 2012 08:23
    LUAL
    Om du vill ha alternativ till bröd kanske du kan prova att baka själv, se förslag på länken: [LANK]http://levamedlchf.se/category/brod/[/LANK]
  • 25 augusti 2012 10:51
    Ja, sedan jag upptäckte hur jag reagerade på glutenbrödet, så har jag bakat mitt bröd själv. men tack i alla fall för länken. Hittade en ny variant på microbröd, som jag ska prova i morgon :)

Logga in för att skriva en kommentar.